Figo na čelu FIFA i predlaže - na SP-u 48 timova!

Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) čuveni Portugalac Luis Figo rekao je da bi u slučaju da bude izabran proširio format Mundijala sa dosadašnjeg broja od 32 reprezentacije.

Fudbal 20.02.2015 | 13:20
Figo na čelu FIFA i predlaže - na SP-u 48 timova!

"Verujem da treba razmotriti mogućnost da se na šampionatu sveta takmiči 40 ili čak 48 timova. Obe ove opcije su isplative, sa tri ili četiri dodatna dana u trajanju turnira. Ako do ovog proširenja dođe, verujem da bi ti dodatni timovi trebalo da budu neki koji nisu iz Evrope", rekao je bivši portugalski reprezentativac.

Figo je u svom programu predstavljenom na stadionu Vembli predložio i mogućnost istovremenog održavanja dva turnira na dva kontinenta sa po 24 učesnika.

Nekadašnji fudbaler Sportinga, Barselone, Reala i Intera i osvajač Zlatne lopte jedan je od kandidata koji će pokušati da svrgne sadašnjeg predsednika FIFA Jozefa Sepa Blatera.

Pored Figa, protivkandidati Blateru su još jordanski princ Ali Bin Al Husein i predsednik Fudbalske federacije Holandije Mihael ban Prag.

Portugalski as je u svom programu predvideo da se milijardu dolara, od 1,5 milijardu koliko iznose rezerve FIFA, distribuira članicama FIFA, ukupno 209.

Izbori za predsednika FIFA zakazani su za 29. maj.

Komentari / 0

Ostavite komentar