Kup Koraća: Zvezdin het-trik ili...?

Četvrtfinalnim utakmicama Metalac – Vršac i Partizan – Vojvodina u niškoj dvorani Čair počinje završni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća.

Košarka 19.02.2015 | 17:00
Kup Koraća: Zvezdin het-trik ili...?

Trofej Žućkove levice drugi put zaredom brani Crvena zvezda, koja i ove godine važi za glavnog favorita, s obzirom na trenutnu formu i partije u regionalnoj ABA ligi i Evroligi.

Velikog konkurenta izabranici Dejana Radonjića imaće u timu Partizana, koji je u odnosu na početak sezone podigao formu i zabeležio devet vezanih pobeda u Jadranskoj ligi.

Voljom žreba odlučeno je da se "večiti rivali" sastanu već u polufinalu, pod uslovom da prethodno crno-beli savladaju Vojvodinu, a crveno-beli domaćina Konstantin.

Ako se u obzir uzmu sva prethodna takmičenja (SFRJ, SRJ i SCG), ovo će biti 50. turnir nacionalnog Kupa, a 13. otkad nosi ime Radivoja Koraća.

Najtrofejni klub u ovom takmičenju je Partizan sa 13 trofeja, Zvezda ima sedam, a FMP iz Železnika tri.

Zanimljivo je da će Niš 11. put biti domaćin finalne utakmice ili finalnog turnira nacionalnog Kupa, po čemu je grad na Nišavi apsolutni rekorder. Beograd je bio organizator pet puta, Novi Sad tri, a Kragujevac dva puta.

Organizatori su preduzeli sve mere kako bi turnir protekao na najbolji mogući način, u sportskoj atmosferi i bez eventualnih navijačkih incidenata.

"Svakodnevno smo imali sastanke sa nadležnom službom i važno nam je da bezbednost bude na zavidnom nivou, kako za grad, tako i za učesnike. Ulaznice su rasprodate, traži se karta više i očekujemo veliki broj navijača iz regiona", rekao je predsednik Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije Uroš Parlić.

Kup Radivoja Koraća:

četvrtak:
17.00 Metalac – Vršac
21.00 Partizan – Vojvodina

petak:
17.00 Mega Leks – FMP
21.00 Crvena zvezda – Konstantin

Polufinalni mečevi igraće se 21. februara u terminima od 18.30 i 21 čas, dok je finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća zakazana za nedelju od 17 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar