Žeravica stabilno nakon operacije!

Legendarni košarkaški stručnjak Ranko Žeravica nalazi se u stabilnom stanju nakon što je podvrgnut hirurškom zahvatu posle srčanog udara koji je doživeo u Saragosi.

Košarka 18.02.2015 | 18:20
Žeravica stabilno nakon operacije!

Podsetimo, čuvenog stručnjaka je u utorak supruga Zaga našla u stanu, odmah pozvala Hitnu pomoć, posle čega je i usledila intervencija od koje se stanje i stabilizovalo.

Žeravicu je srčani udar zadesio dok je "u džepu" imao karte za Srbiju: planirao je da prisustvuje završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a 26. februara trebalo je da se pojavi na sceni Sava Centra na premijeri filma "Bićemo prvaci sveta". Zbog novonastale situacije, od prisustvovanja tim događajima po svoj prilici neće doći.

Ranko Žeravica je pre pet godina imao je infarkt zbog čega ga je operisao doktor Boško Đukanović, sada predsednik Košarkaškog kluba Metalac.

Legendarni stručnjak je reprezentaciju Jugoslavije vodio do zlata na Olimpijskim igrama (1980), Svetskom prvenstvu (1970), srebra na OI1968, Mundobasketu 1967, Eurobasketima 1969 i 1971, odnosno bronze na Svetskom prvenstvu 1982. godine.

Paralelno sa radom na klupi nacionalnog tima imao je presudan uticaj na uspehe Partizana početkom 70-ih godina kada je selektirao tim predvođen Draganom Kićanovićem i Draženom Dalipagićem.

Prvi trener Crvene zvezde bio je 80-ih godina i rekorder je po broju pobeda sa 167 trijumfa na 272 utakmice, a od 2007. je član Kuće slavnih FIBA.

Komentari / 0

Ostavite komentar