Troicki u 2. kolu Delrej Biča, Kokinakis bolji od Krajinovića!

Viktor Troicki uspeo je da se plasira u drugu rundu turnira u Delrej Biču, ali nije izostavio dramu i preokret protiv francuskog tenisera Stefana Robera kojeg je savladao sa 6:7(3), 7:5. Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugu rundu takmičenja u Delrej Biču pošto je eliminisan od tenisera iz Australije Tanasija Kokinakisa sa 6:2, 6:3.

Tenis 18.02.2015 | 09:00
Troicki u 2. kolu Delrej Biča, Kokinakis bolji od Krajinovića!

Viktor je u prvom setu dozvolio mnogo prostora francuskom predstavniku koji se u petom gemu izborio za tri brejk lopte od kojih je uspeo da iskoristi treću i tako prebaci pritisak na protivnika. Troicki je uspeo da se izbori sa tim tako što je uzvratio ribrejkom u osmom gemu za 4:4, ali je u taj-brejku imao preveliki zaostatak (6:1), da bi mogao nešto više da uradi.

Srbin je mnogo strpljivije igrao u drugom setu, pa je sa četiri vezana poena oduzeo servis Roberu koji je odmah u narednom, osmom gemu poravnao na 4:4. Kada je bilo najpotrebnije, Viktor je u 12. gemu došao do novog brejka, a zatim i potvrdio vođstvo, te ujedno i izjednačio rezultat u setovima.

"Namirisao je krv" Troicki, a to je bilo jasno i Francuzu koji nije znao put do pobede, pa je ispustio servis u prvom, trećem i sedmom, uzevši samo jedan gem, tako da je bilo jasno ko će posle velike bitke otići dalje.

Troicki, koji je postavljen za osmog nosioca, za četvrtfinale boriće se protiv Australijanca Bernarda Tomića koji je za 52 minuta eliminisao Maleka Žazirija sa 6:3, 6:3.

Krajinović, koji je 1992. godište, nije mogao protiv četiri godine mlađeg protivnika koji je dobio samopouzdanje posle Australijan opena, a ovoga puta je u duelu nada demonstrirao silu i slavio za 58 minuta.

Srpski teniser nije imao nijednu priliku da napravi brejk, pa je jasno o kakvoj dominaciji je bila reč, ali u defanzivnom smislu, pošto ni sam Kokinakis nije imao mnogo šansi za oduzimanje servisa protivniku. Australijanac je iskoristio prvu brejk loptu u drugom gemu, a onda je zaključio posao u prvom setu u osmom gemu za 6:2.

Jednostavno, Filip nije imao recept kako da se suprotstavi, ovoga puta, bolje Australijancu koji je jedinu brejk loptu u drugoj deonici uspeo da konvertuje u vođstvo od 3:1, a tu prednost je sačuvao do kraja.

Kokinakis će se u narednom kolu sastati sa četvrtim nosiocem, hrvatskim teniserom Ivom Karlovićem koji je bio bolji od Dastina Brauna sa 6:3, 6:7(3), 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar