Nejmar-Mesi, najubojitiji tandem Evrope!

Beže Benzemi i Ronaldu po broju golova sa manje odigranih utakmica! Lionovi mladi Lavovi treći na Starom kontinentu. 

Fudbal 17.02.2015 | 23:20
Nejmar-Mesi, najubojitiji tandem Evrope!

Pošto je dilema o tome ko je bolji Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi previše puta vođena, Nejmar je po učinku nikad bliži Portugalcu, a fudbal je pre svega timski sport više vredi uporediti učinke napadačkih dueta Barselone i Reala. Tu Katalonci imaju razlog da budu ponosniji.

Nejmar i Mesi zajedno čine najubojitiji tandem evropskog fudbala sa 57 golova u svim takmičenjima, Argentinac je naravno uspešniji sa 23 pogotka u Primeri, tri u kupu i čak osam u Ligi šampiona, odnosno ukupno 34 golova. Kapiten Brazila je uspeo da doda 23 golova – 16 u prvenstvu, četiri u Kupu Kralja i tri u evropskom takmičenju – tako da je sa kolegom u drugoj sezoni napravio strašan duo!

Uspešniji od dvojice najubojitijih igrača najvećeg rivala – madridskog Reala. Kristijano Ronaldo i Karim Benzema u stopu prate protivnike sa 54 postignuta gola, Portugalac je 36 puta tresao mrežu, a Francuz 18. Pritom je Kraljevski klub učestvovao u još tri takmičenja - Superkupu Evrope, španskom Superkupu i Klupskom svetskom prvenstvu.

Benzemin bivši klub Lion ima treći najbolji tandem u Evropi sa mladim Alekandrom Lakazetom i Nabilom Fekirom, na njihovom saldu stoji 35 golova, ali je Lakazet više zaslužan za impresivan učinak pošto je 25 puta ove sezone matirao protivničke golmane.

Komentari / 0

Ostavite komentar