Kafana i kladionica u osnovnoj školi

U okviru osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Bačkom Magliću nalaze se kafić i kladionica, piše Informer. Direktorka škole kaže da nije upoznata sa zakonom da se u blizini škola ne smeju nalaziti kafići i kladionice. Ministarstvo prosvete će hitno poslati inspekciju.

Srbija 14.02.2015 | 13:32
Kafana i kladionica u osnovnoj školi

Iako je po zakonu prodaja alkohola u školama strogo zabranjena, a kockarskih objekata ne sme da bude u krugu od 200 metara, osnovna škola “Žarko Zrenjanin” izdaje sopstveni prostor u kojem se nalazi kafić i kladionica.

Vlasnik kafića i kladionice Slobodan Bošnjak kaže da se u njegovom objektu toči alkohol ali dodaje i da do sada nije bilo nikakvih incidenata. Na pitanje da li se đaci u kafiću “Sport” mogu kockati, Slobodan kaže da je to nekada moglo, a da je sada kladionicu zatvorio.

Direktorka škole Darinka Milovanović kaže da sa vlasnikom kafića ima sjajnu saradnju i kaže da je kafić “nasledila” od prethodne uprave i da ne zna da takav objekat u školi ne sme da postoji.

"Ja sam direktorka jako kratko, od jula prošle godine. Taj ugovor sam nasledila od bivšeg direktora, koji je penzionisan. Nisam znala da je protivzakonito da kafić bude u okviru škole, a za kladionicu ne znam, ne igram tikete", rekla je Darinka.

U Ministarstvu prosvete poručuju da će inspekcija vrlo brzo biti poslata u školu. Prijava je prosleđena prosvetnoj inspekciji na hitno postupanje.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Baja

14.02.2015 12:37

Edukacija za buduci narastaj ako se imamo na sta kladiti ili popiti. Zivjeli.

ODGOVORITE