Zašto je Rajko Vasić pesimista!?

Republika Srpska nespremna je počela ovaj mandatni period.

Republika Srpska 13.02.2015 | 14:20
Zašto je Rajko Vasić pesimista!?

Unutrašnja politička tektonija nije dovela do opasne političke i narodne polarizacije i podjela, kako to pripovijedaju pojedini marginalci koji su nezasluženo izbili u prvi plan, Ivanić, Bosić, već je dovela do jedne mnogo opasnije dijagnoze. Do granulacije.

Politički blok kojeg predvodi Esenesde oslabljen je. Padom skupštinskog rejtinga Esenesdea, Zahtjevima koalicionih partnera i Stalnom tijesnom skupštinskom većinom, gdje je svaki narodni poslanik Četrdesetdrugi.

SAZAP, Samostalna Zanatska Radnja Za Promjene, vještački je politički balon iza kojeg stoje glasovi u broju ali ne stje glasovi u političkoj snazi. Što znači da ne stoji ni obaveza prema biračima.

Njihova stvarna politička moć je kao i politička moć onog Mlatinovića u Gradišci. Koji je za načelnika došao na isti način kako su i Ivanić i Bosić otišli u Sarajevo. Na plaštu pirokog otpora Režimu a ne na direktnoj podršci.

Stoga će Sazapovci u Sarajevu da budu kooperativniji više nego što je suludo. U mjeri svog kompleksa manje vrijednosti. Po osnovu toga što su Srbi u Sarajevu i po osnovu toga što deset godina nisu u vlasti. A ovdje deset godina nije u vlasti samo onaj ko je u zatvoru.

U Sarajevu, pak, zamke su, i gvožđa, već postavljene.

Da se Vlasi ne dosjete, lansirana je teza Nema ustavnih promjena. To bi bilo bezopasno da je stalno ne ponavlja Ivanić. Stari dobrovoljni davalac.

Izjava, oko koje se toliko borilo, iako izgleda kao prazan papir, skrpljen zbrdazdola, veoma je opasna poruka. Toliko da i sarajmediji u vrh vijesti stavljaju onu da je i Dodik potpisao. Što je toliko važno da je potpiše Dodik Četnik Režim, ako ne Izjava.

Političke Stranke u BiH obavezuju se Briselu i Predsjedništvu BiH.

Po tome je opasna Izjava.

Ona je opasna i po tome što je pihtijasta, plastelinska, neodređena, nekonceptna. Jer se, onda, iza nje može pojaviti sve i svja.

Ne pominje se, okolo, kao greška, slučajno, jedinstveno obrazovanje, državna matura, jedan glas prema Briselu. I slično.

U Republici Srpskoj vlast je formirana brzo i uspješno. Ali ona ne odaje Stabilnost.

Opozicija i mediji bave se sitnicama, tračevima i podmetanjima. Bave se i svojom neprofesionalnošću, neukošću i podaništvom.

Ministarski nivo u Vladi pada. To je trend koji je počeo imenovanjem Džombića za mandatara.

Ministri koji padaju s neba, i ne zna se da li su kršteni ili uvršteni, niti se zna kojoj vjeri, naciji i stranci, odnosno strancima, pripadaju, objektvno ne mogu odgovoriti potrebama tihe instalacije Samostalnosti Srpske.

Nisu učni, nisu oćni i nisu moćni.

A kada se pogleda dublje, u Vladinu Admnistraciju, mrak ne pada samo na oči već i na podsvijest.

Političke stranke, naročito Vladajuća, nisu resorno organizovane. Kao što je to Komunistička Partija Kine. Pa da imaju tijela, ljude, stavove, mjere, kojima će se kretati vladina administracija i sami ministri.

Od Kadrovske Politike do odluka u Sl Gl, sve gola improvizacija.

Dabome. Ne mislim da ovdje treba instalisati Komunističku Partiju.

Ali znam da Administracija nigdje na svijetu ne može da postoji sama, da bude neupravljana i da donese napredak NDD Sferi.

Stoga sam, danas, na Petak, Trinaestog, pesimist za sve Petke ovog mnadata. Osim Svete Petke.

Izvor: https://vasicrajko.blogspot.com/

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

SAŠA

13.02.2015 13:33

KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?

ODGOVORITE
Name

petak 13

13.02.2015 13:34

Lupa rajko kukulji mumulji.Ne smje direktno protv svojih!? Napada s.z.p.prvo pa onda direktno po svojim vidi cemer i bjedu od vlade R.S.pa kaze na petak 13 da od ove vlade ni danas ni sutra nista dobro nema.To vidi svak iole normalan!!!

ODGOVORITE
Name

algol

13.02.2015 13:41

Definitivno ovog čovjeka treba smjestiti u Sokolačku ustanovu za liječenje, zna se koga

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

13.02.2015 14:00

Čuj, Dodik četnik. Majko mila kakvu je glupost spreman prevaliti preko usta.E moj Rajko, imao si šansu da na vrijeme uočiš slabosti SNSD-a i ispraviš ih, međutim, nisi ništa preduzeo da se ne imenuju ministri kojima ne znaš ništa kako ti kažeš, da se ne odgone stručni i obrazovani samo zato što nemaju člansku kartu SNSD-a itd. Takođe, ako je tebe zahvatila amnezija nije nas sve. Tačno je da opozicija dobija glasove zbog nezadovoljstva građana vlašću, međutim, zaboravljaš kako je SNSD došao na vlast, po istom receptu. Ako je Ivanić dobrovoljni davalac, a jeste, onda ne znam šta je Dodik. Krenimo od privatizacije, tablica, putnih isprava, Brčkog, jasenovačke građe itd, itd.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

13.02.2015 14:06

Mislim da u tvojoj glavi nije mrak nego velika crna ruuuuuupa........

ODGOVORITE
Name

auslender

13.02.2015 14:08

Sve mi se čini da je ovaj dobio ili po džepu ili po prstima od baje pa sad počeo napadati i opoziciju samo nesmije otvoreno nego onako izokoli da ne bude sumnjivo. Sam ovaj tekst dovoljno govori o njegovoj dosljednosti i još mnogo čemu.

ODGOVORITE
Name

kuku

13.02.2015 14:32

Kuku majko šta nam radi Rajko.Veseo bio dođi da se pomirimo.

ODGOVORITE
Name

nermin

13.02.2015 14:32

Tako je to kad se ostari a u mladosti nista pametno naucilo

ODGOVORITE
Name

zox

13.02.2015 14:52

Trebavac je to iz sela Osjecani kod Doboja ljuta guja

ODGOVORITE
Name

SDS-ovac

13.02.2015 15:10

Sve vi znate i vidite, da vi, vi "obicni" gradjani, samo ne vidite da su vam izjavom o EU integracijama prodali muda pod bubrege. Baja se u svemu tome fino i kulturno izvukao i nabacio jaram NS RS i zato mi konacno ja licno skidam kapu. Svi su oni ocigledno segrti za ljude poput ovog Milokrada. Bravo Rajkane. A vi ostali niste ni zasluzili bolje jer vidite samo ono sto zelite da vidite. Dobro jutro Tadicu, Bosicu, Ivanicu, a tebi RS laku noc.

ODGOVORITE
Name

Axel

13.02.2015 15:12

Mislim da su ljudi poput Rajka, ti medijski lozaci vatre, pored ideologa rata, najodgovorniji za mrznju koja se stvorila izmedju naroda na Balkanu. Njima treba suditi. Do sad nisam vidio ni jednog osudjenog novinara za ratne strahote, a njihova rijec je mogla i spasiti, ali i pobiti stotine ljudi. Fuj!

ODGOVORITE
Name

xxl

13.02.2015 15:13

rajko sijece granu na kojoj sjedi - dobro rajko pregledaj auto kad ga palis

ODGOVORITE
Name

nenad

13.02.2015 15:44

Rajko puko si ko bas. I da znas drago mi je. Pusa

ODGOVORITE
Name

Nikola

13.02.2015 15:52

Zaista je ovaj covjek bolesnik, i zasto objavljujete njegove komentare, dosta je tebe Rajkula i snsd cirkusa u RS.

ODGOVORITE
Name

Socijalista BN

13.02.2015 16:22

Dovoljno je pročitati komentare da bih se shvatilo zašto nam je ovako. Koliki koeficijent inteligencije treba imati da se ovo ne može razumjeti? Da li je moguće da samo Rajko Vasić vidi ove procese? Rajko je potpuno provalio narod.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

13.02.2015 17:22

Par pitanja za istoumnog Rajkana: 1. Zasto MZ nije smijenila Dodika. Za vladavine SDS smjenjivalo se na dnevnoj bazi? 2. Ko je na vlast dosao u NATO transporteru? 3. Ko je ukinuo platni promet sa Srbijom?

ODGOVORITE