Đoković u američkim udžbenicima! Da, da!

Novak Đoković je dospeo i u američke udžbenike! Najbolji teniser sveta pojavljuje se u knjizi „Socijalna psihologija“ koja se koristi na univerzitetima u Americi.

Tenis 13.02.2015 | 16:20
Đoković u američkim udžbenicima! Da, da!

Za razliku od fudbalera Kristijana Ronalda, koji je čak dobio i predmet na kanadskom univerzitetu, Nole se pominje u kontekstu izražavanja emocija. U poglavlju „Sagledavanje emocija pojedinaca“, autori su izdvojili našeg tenisera kao primer nekoga ko slobodno i često izražava emocije na terenu.

Na jednoj strani daje se samo Đokovićevo lice u grču, na kojem se ne može naslutiti da li je radostan, ljut ili besan. „Pre nego što kažete bilo šta o njegovom stanju, okrenite sledeću stranicu“, piše u tekstu, a na sledećoj strani se jasno vidi da je Nole u stanju euforije posle dobijenog poena!

- Čak i naše razumevanje emocija povezano je sa socijalnim kontekstom. Sada kada znate da je Novak Đoković reagovao nakon osvajanja seta na Australijan openu, u njegovom pogledu nema ljutnje ili bola, već radosti i odlučnosti - navodi se u tekstu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

wien

13.02.2015 15:35

Samo ako ga neizgubimo kao nikolu teslu BRAVO NOLE !!!!!

ODGOVORITE