Vučić ide na Kolindinu inauguraciju

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predstavljaće Srbiju na inauguraciji novog predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović 15. februara u Zagrebu, saznaje "Blic".

Srbija 12.02.2015 | 10:05
Vučić ide na Kolindinu inauguraciju

Prema informacijama ovog lista, premijer Vučić će u nedjelju, na Dan državnosti Srbije, prvo ujutru položiti vijenac na spomenik tvorcu prvog srpskog ustava Dimitriju Davidoviću u Zemunu, a potom će se uputiti u Hrvatsku prijestonicu na polaganje zakletve nove predsjednice.

Nakon toga, Vučić će Sretenje provesti i sa Srbima u Hrvatskoj, mitropolitom zagrebačkim Porfirijem i sa predsjednikom Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem.

Dolazak premijera je znak podrške Pupovcu, koji ovih dana trpi velike napade u Hrvatskoj, javlja "Blic".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Divos

12.02.2015 09:25

Добре односе са комшијама треба увек имати, његовати, и свакако ваља све чинити да они буду бољи. Опет, увек ваља имати и достојанство, самопоштовање. Колиндица је, ничим изазвана, у задњих пар месеци дала неке злураде, па и пакосне изјаве на рачун Србије, себи давала за право да уређује ствари у туђем дворишту, али је и дала малициозне изјаве на рачун Срба у лијепој њиховој. Све то би морао бити и више него довољан разлог лидерима у Србији да се односи са Загребом захладе, и да се оваква манифестација игнорише, тј бојкотује. Наравно, под условом да ови властодржци држе до себе и да имају самопоштовања, али како су у питању ипак само извршиоци задатака моћнијих играча, свашта је од њих очекивати. И добро, можда то тако мора бити. Али, рецимо, у западној српској држави, у Републици Српској се сваке године овбележава 09.01. Дан Републике, тј дан рођења Српске. На свечаном пријему у Бањој Луци ето већ 3 године не видимо никог од политичке елите из Србије, ни председника, ни премијера, ни ппв. Добро, ваљда то није пожељно у времену данашњем имати ближе односе и скокнути на овакве важне јубилеје до те "омражене" Српске. Али има нашто много важније, а то је однос према наше страдању кроз историју, сваке године се одржава и тужно подсећање на велико српско стратиште Јадовно, или на највеће српско стратиште, Јасеновац, ово задње у Доњој Градини, такође у Српској. И ту такође већ 3 године нико од лидера у Србији, ни председник, ни премијер, ни ппв, нико се није удостојио да својим присуством да на значају овим тужним подсећањима. Да ствар буде гора, 15.фебруар је за Србију најзначајнији датум, Дан Државности, и један од најзначајнијих датума у нашој богатој сепској историји, то је 211. годишњица како је српство васкрсло, како почиње борба за ослобођење од угњетавача, и 180. годишњица од доношења модерног устава у кнежевини Србији. То је дан када сви ваћжни Срби би требали бити у Србији, и поменутом госп.Пуповвцу (председник СНВ у Хрватској) би тог дана место у Србији, а видимо и премијер ће ескивирати овај значајан јубилеј да би присустовао неважној инаугурацији. И то говори о њему и таквима, тужно и јадно, да јадније не може бити, али то је ипак прича о овим властодржцима у Србији, а свака власт је огледало народа

ODGOVORITE
Name

kl

12.02.2015 09:31

Ovaj Divos sedi verovatno u nekoj političkoj kancelariji ! Čime se baviš i koliko imaš godina ?

ODGOVORITE
Name

Goran

12.02.2015 09:51

Hajmo ljudi nesto raditi a ne samo sjediti u toploj sobi i kritikovati druge. Ako pogledamo realno nema vrednijeg Srbina od ovog Vucica i ja ga samo zato postujem. Pogledajte ostale isto kao i vi samo pametuju i blebecu bezveze.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

12.02.2015 11:10

KAD SI PRODAO SVE NE PRODAJI ONDA SEBE.

ODGOVORITE
Name

marko

12.02.2015 13:18

Idi sto prije i tamo ostani nemoj se vracat spasi SRBE i SRBIJU ponizenja ja cu ti platit kartu ali u jednom smjeru bez povratka

ODGOVORITE