Terza: Nisam ucjenio Lazovića!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da nije tražio od Darka Lazovića da prolećni deo sezone igra besplatno.

Fudbal 10.02.2015 | 23:30
Terza: Nisam ucjenio Lazovića!

On je od igrača zatražio da se ugovor revidira kako bi imao slična primanja kao ostatak tima.

Beogradski sportski listovi preneli su da je Lazović "ucenjen" i da ukoliko ne prihvati ono što mu je ponudjeno neće igrati u prolećnom delu sezone, odnosno do kraja ugovora.

"Klub nije postavljao uslove, već smo Lalatović i ja obavili razgovore da Darkom, a isto će uraditi i Slaviša Kokeza. Želimo da definišemo status jer je malo neuobičajeno da Lazović ima platu od 250.000 evra godišnje, a drugi najplaćeniji igrač u ekipi Luković 120.000. To je u ovim uslovima neprimerena plata", rekao je Terzić Tanjugu.

Terzić je potrvrdio da crveno-beli duguju Lazoviću 550.000 evra, kao i da žele da sklope dogovor oko dinamike isplate.

"Nebojša Čović je revidirirao svima ugovore, osim sa njim. Zašto je imao toliki ugovor? To su sve pitanja za prethodno rukovodstvo. Lazović je ukupno koštao Zvezdu 1,5 miliona evra i samo štednjom možemo da stanemo na noge. Prethodno je sve bilo iživljavanje", naveo je direktor Zvezde.

Terzić je Lazovićev slučaj uporedio sa Danilom Pantićem iz Partizana, kome takodje ugovor ističe na kraju sezone.

"Videli ste kako je Partizan postupio sa Pantićem i nije ga odveo na pripreme. Zvezda je bila korektna, ali osim Lukovića, samo dva igrača zaradjuju preko 80.000 evra. Svi ostali 20.000 manje i trener Lalatović mora da proceni da li je Lazovićev doprinos četiri puta veći od njihovog".

Prvi operativac Zvezde istakao je da su Lazovićevi menadžeri gledali svoj interes, ali ne i kluba.

"Ako su mu već pronašli klub, mogli su ljude iz Đenoe da dovedu u Zvezdu i plate određeno obeštećenje. Nije problem što je otišao u Italiju, ali i mi moramo da imamo neki interes", zaključio je Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar