Kakav rat Milana i Juventusa ''zbog ofsajda''!

Zašto nije bilo usporenog snimka iz pravog ugla? Da li je neko “montirao” zamrznute snimke? Da li na San Siru imaju veće brige od spornih situacija koje su već u sferi prošlosti?

Fudbal 09.02.2015 | 20:40
Kakav rat Milana i Juventusa ''zbog ofsajda''!

Na semaforu je pisalo 0:0, Alvaro Morata je poslao loptu ka Karlosu Tevezu, ovaj izbegao ofsajd zamku, matirao Dijega Lopeza i utabao Juventusu put ka pobedi od 3:1 nad ovaj put nedoraslim Rosonerima. To je verzija koju ćete slušati u Torinu. U Milanu sasvim drugačije viđenje. Morata je poslao loptu ka Tevezu, ovaj je bio u ofsajdu, ali su sudije po ko zna koji put svoj posao radile u interesu Stare dame, a ovaj put su u celu zaveru upletene i TV stanice koje prvo nisu prikazale usporeni snimak iz pravog ugla, a potom su i montirale zamrznut snimak sporne situacije?!

Rosoneri naime nisu baš najbolje prihvatili poraz od Juvea…
"Da li su po vašem mišljenju paralelne ove linije koje je izvukao Juventus? Mi se ne bismo saglasili", prvo je objavljeno na zvaničnom Tviter profilu Milana uz fotografiju sporne situacije.

Kasnije se i zvaničan sajt kluba umešao u debatu...
"Milan ne želi da izaziva kontroverze, ali imamo jasan i precizan zahtev. U ovom trenutku utakmice Serije A producira šest režisera televizije Skaj, tri iz Mediaseta i jedan nezavisni. Milan zahteva da od sledeće sezone svi režiseri budu nezavisni i da ne dolaze iz kuća koje su kupile prava na TV prenose Serije A", saopšteno je na sajtu Milana, iako je valjda logično da onaj koji je platio određuje ko će biti režiser?

Ne ako pitate ljude na San Siru na čelu sa izvršnim direktorom Adrijanom Galijanijem.
"Za razliku od drugih klubova u Seriji A, Juventus kontroliše kako će se upotrebljavati slike sa njegovih utakmica. Odluku da se ne prikaže snimak akcije koja je prethodila prvom golu je svakako njihova. Vrlo je jasna namera. Na sledećem sastanku rukovodstva Serije A udariću u osinje gnezdo kako bih bio siguran da Liga producira sve utakmice, a ne da klubovi utvrđuju šta će biti prikazano javnosti. Juventus prikazuje samo ono što njemu odgovara", kategoričan je Galijani.

Naravno, nije se dugo čekalo na odgovor iz Torina. U Juventusu na Milanove žalopojke gledaju kao na farsu kojom Rosoneri žele da zamaskiraju rezultat, odnosno "rutinsku" pobedu Bjankonera.
"Gospodin Adrijano Galijani, potpredsednik i izvršni direktor Milana, kao i potpredsednik Serije A, nedavno se vratio svojim starim strastima: Televiziji i geometriji. Međutim, Galijani očigledno ignoriše propise uprave takmičenja koji su jednoglasno usvojeni pred početak sezone. I što je još bitnije nastavlja da ignoriše sam teren. U suštini, Galijani medijima baca mamac i pokušava da veštački stvori kontroverze. A sve kako bi nespretno mogao da pred Milanistima zamaskira rezultat. Veoma očit. Ostvaren na terenu. Tri na prema jedan", ističu u Juventusu dodajući da se niko iz kluba uopšte nije bavio "povlačenjem linija" već da su samo objavili zvaničan sminak s meča.
"Galijani ignoriše činjenicu da se već decenijama svaka evolucije fudbalske igre – bilo da su u pitanju taktičke ili pravne inovacije – odvijala upravo pred njegovim nosem. Ako ih nije baš on i doneo".

Skaj Sport i Medijaset su u međuvremenu objavili da se o položajima kamera razgovaralo pred početak sezone i da je ugao snimanja odredilo upravo rukovodstvo Serije A. Na San Siru nisu zadovoljni "opravdanjem". Pre svega načinom na koji se Juventus ogradio od svega.
"Arogancija jednako Juventus. Ne mogu da pobegnu od toga. Izlišno je odgovarati nekome na taj način. Ali jeste dobro što su i u Torinu iskoristili priliku da diskutuju o reformama koje su izazvala grafička obrazloženja incidenta sa sinoćnje utakmice", tvrde u Milanu.

Iako je utisak da imaju i preča posla od prepucavanja sa TV stanicama, šampionom… Recimo da naprave dobar tim?

Komentari / 0

Ostavite komentar