Bez struje skoro sva sela oko Novog Grada

Vlažan snijeg prouzrokovao je brojne kvarove na elektromreži na području opštine Novi Grad, zbog čega su jutros gotovo sva sela bez struje.

Republika Srpska 06.02.2015 | 14:09
Bez struje skoro sva sela oko Novog Grada

Prema informacijama iz lokalnog Centra za obavještavanje, bez napona su dalekovodi Svodna, Dobrljin, Rudice i Rujiška - Dubovik.

Električne energije ima samo u gradskom području i u naselju Blatna.
Ekipe "Elektrodistribucije" od jutros su na terenu.

Jutros ne saobraćaju autobusi za Bušević, Dubovik, Rakane, Ćele, Radomirovac i Johovicu, a na ostalim lokalnim autobuskim linijama saobraćaj se odvija otežano zbog snijega na kolovozima, koji se zadržava i na magistralnim i regionalnim putevima.

Na magistralnom putu Novi Grad - Bihać, na dijelu puta udaljenom nekoliko kilometara od Novog Grada jutros se saobraćaj odvija jednom trakom, jer je na kolovoz palo drvo.

Na regionalnom putu u Rujiškoj, kod Rađenović Mosta, takođe je otežan saobraćaj jer je na putu stablo.

U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Donjim Agićima danas neće biti nastave, a direktor ove ustanove Milenko Tomić rekao je da u školi nema električne energije i da zbog neraščićenih puteva većina učenika nije stigla na nastavu.

Direktor Komunalnog preduzeća "Komus" Branislav Radulović kaže da su mehanizacija i radnici ovog preduzeća od jutros na terenu, da je počelo čišćenje ulica u gradskom i prigradskom dijelu opštine i na kategorisanim lokalnim putevima.

Visina snijega u Novom Gradu je 15 centimetara, a u višim predjelima i do 30 centimetara.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nedjo2

06.02.2015 15:15

Ove dalekovode je projektovo mame zeljke sin pare u budzet a struje nema

ODGOVORITE
Name

Max

06.02.2015 16:30

Sve nas je poklopilo! Evo vise nam ni na internetu ne daju oduska. Pazite kako kukate!

ODGOVORITE