KAN: ''Slonovi'' prvi finalisti!

Reprezentacija Obale Slonovače prvi je finalista ovogodišnjeg izdanja Kupa afričkih nacija koji se igra u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Fudbal 04.02.2015 | 22:20
KAN: ''Slonovi'' prvi finalisti!

"Slonovi" su u polufinalu bili ubedljivi protiv DR Konga sa 3:1 (1:0), a u finalu će igrati sa boljim iz duela u kojem se sastaju Gana i domaćin turnira.

Selekcija Ervea Renara je dominirala protiv Konga, s lakoćom slavila, a moglo je biti i ubedljivije, ali su golovi Jaje Turea, Žervinja i Vilfreda Kanona bili dovoljni za finale.

"Slonovi" su stigli do šanse da osvoje drugu titulu šampiona Afrike, prvu posle 23 godine pauze, a igraće drugo finale u poslednja tri KAN. Pre tri godine poraženi su na penale od Zambije.

Posle 20-ak mirnih minuta u Bati, Obala Slonovače je povela. Boni je tražio prostor za šut na levoj strani kaznenog, krenuo u sredinu i uz dosta muke gurnuo loptu na ivicu kaznenog, gde ja na nju natrčao Jaja Ture i iz sve snage raspalio po njoj. Ovaj "projektil" je išao po sredini gola, kroz ruke golmana Konga u mrežu.

Ipak, samo četiri minuta kasnije Kongo je izjednačio. Štoper "Slonova" Bejli je bespotrebno igrao rukom u kaznenom, a Mbokani je sa penala postigao treći gol na turniru.

Međutim, Obala Slonovače je nastavila da dominira i stvara šanse, te je pet minuta pre poluvremena vratila vođstvo. Boni je opet bio asistent, ubacio je loptu sa desne strane, a Žervinjo se sjajno ubacio na prvoj stativi i pored uspavane odbrane rivala prosledio je u mrežu.

"Slonovi" su bili više nego dominantni posle izjednačenja rezultata, bilo bi više nego zasloženo da su na poluvreme otišli i sa više od jednog gola prednosti.

U drugom poluvremenu meč je imao isti ritam, Obala Slonovače je dominirala, a Kongo se branio. Inicijativa je doneka rezultat "Slonovima", koji oko pola sata pre kraja potvrđuju plasman u finale.

Aurije je šutirao golavom, golman Konga je odbranio, ali je Kanon natrčao na loptu i pogodio za 3:1.

U drugom polufinalu KAN u četvrtak igraju Gana i domaćin Ekvatorijalna Gvineja u Malabuu.

Komentari / 0

Ostavite komentar