Kuman spojio trio iz Holandije!

Đuričić se pridružio Tadiću i Peleu! „Mislim da je za njega bolje da igra u timu kakav je Sautempton jer je naš stil fudbala najbolji za Đuričića“, rekao je Kuman.

Fudbal 03.02.2015 | 16:40
Kuman spojio trio iz Holandije!

Sautempton je hit ove sezone u Premijer ligi, a najveći krivci za uspeh Svetaca dolaze iz Holandije – Dušan Tadić asistira, Gracijano Pele trese mreže i sve to pod trenerskom palicom Ronalda Kumana i strateg je odlučio da krene proverenom stazom i da dovede još jedno pojačanje koje se dokazalo u Erediviziji – Filipa Đuričića.

Srpski reprezentativac će ostatak sezone provesti igrajući za Svece kao pozajmljeni igrač Benfike, a Kuman će tako na raspolaganju imati trojicu od šestorice igrača koji su napravili najvše šansi u Erediviziji sezone 2012/2013 (Tadić 73, Pele 63, Đuričić 57).
„Znam igrača iz Holandije. Igrao je nekoliko sezona za Herenven i onda se preselio u Benfiku. Imao je dobre utakmice, bilo je dosta interesovanja za njega, preselio se u Portugaliju i sada je dobra šansa da se razvije“, objasnio je Kuman.

Velika prednost Đuričića je što može da igra na svakoj poziciji u ofanzivi ekipe, pa čak i kao sam špic.
„On je mlad igrač, ima 23 godine, tehničar je, brz i može da igra na različitim pozicijama u veznom redu. Može da igra na levoj i na desnoj strani. To je deo filozofije kluba: Mladi igrači. On je bio u teškoj poziciji, bio je na pozajmici u Majncu i sada smo ga mi uzeli na pozajmicu do leta. Mislim da je za njega bolje da igra u timu kakav je Sautempton jer je naš stil fudbala najbolji za Đuričića“, rekao je holandski strateg.

Sudeći po izjavi Kumana, ako se Đuričić dokaže na jugu Engleske mogao bi tamo da ostane i posle isteka pozajmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar