Partizan: Došao Bandalovski, a uskoro i štoper!

Crno-beli predstavili novog desnog beka, bugarskog internacionalca. Ljubiša Tumbaković najavljuje još promocija.

Fudbal 01.02.2015 | 16:50
Partizan: Došao Bandalovski, a uskoro i štoper!

Partizan je rešio pitanje desnog beka za drugi deo sezone. U subotu u podne, predstavio je Ivana Bandalovskog (28), iskusnog bugarskog defanzivca.

Nekadašnji igrač Liteksa, Fejnorda, Lokomotive iz Sofije, CSKA iz Sofije i belgijskog Leuvena potpisao je ugovor sa crno-belima na godinu i po i odmah će se staviti na raspolaganje treneru Marku Nikoliću.

Potpredsednik kluba Ljubiša Tumbaković rekao je da je Bandalovski doveden u sklopu dogovora sa šefom struke Partizana, koji je zahtevao pojačanje i jačanje konkurencije za mesto kraj desne aut linije. Krajem sezone, za tu poziciju konkurisaće i Miroslav Vulićević, koji se još oporavlja od povrede ukrštenog ligamenta kolena.

"Bandalovski je bio želja Marka Nikolića i posle svega viđenog, sportski sektor smatra da će on biti pojačanje na poziciji koja je označena kao kritična", rekao je Tumbaković.

Bugarski defanzivac, koji je za reprezentaciju svoje zemlje sakupio 12 nastupa, stigao je u klub kao slobodan igrač. Ugovor sa Leuvenom raskinuo je prošlog leta. Zadužio je Partizanov dres sa brojem "dva".

"Kao što je poznato, Srbija i Bugarska su susedne zemlje, znam da dolazim u veliki klub i drago mi je da imam šansu da igram za Partizan. Sa 18 godina bio sam član Fejnorda i jedno vreme sam igrao sa Dankom Lazovićem u holandskom klubu. Pored toga, treniralo me je nekoliko srpskih trenera, znam srpski jezik i sve razumem", rekao je Bandalovski na promociji.

U razgovoru sa novinarima otkrio je da je odabrao ponudu crno-belih pored pet-šest koje je imao na stolu.

"Kada sam čuo za ponudu Partizana, odmah sam došao i lako smo se dogovorili", objasnio je Bandalovski.

Njegov zemljak Ivan Ivanov ostavio je dubok trag u crno-belom dresu. Da li se sa njim konsultovao pre nego što je prihvatio ponudu Partizana?

"Konkretno, sada se nisam čuo, ali mi je pričao dok smo igrali za reprezentaciju sve najbolje o Partizanu - da je veliki klub, sa odličnim navijačima".

S obzirom da od letos nema klub, koliko će mu biti potrebno da se vrati u formu?

"Raskinuo sam ugovor prošlog leta, ali sam sve vreme trenirao u jednom klubu iz Bugarske. Mislim da nije problem kada ne igraš tri-četiri meseca i da će mi biti potrebno dve nedelje da se vratim u formu".

Upoznat je sa odgovornošću koje nosi igranje u Partizanu i svestan da navijači ne praštaju lošu igru. Dolaskom Bandalovskog, konkurencija na poziciji desnog beka je izuzetno pojačana, s obzirom na to da se povratak Miroslava Vulićevića očekuje u finišu takmičarske godine.

"Konkurencija nije problem, ona mi daje veći motiv da se nametnem", rekao je Bandalovski.

Standarna pozicija mu je desni bek, ali je igrao i levo i desno krilo, a ambicije su mu da sa Partizanom osvoji titulu, Kup i da se plasira u Ligu šampiona.

"Veliki klub zahteva i velike rezultate", podvukao je.

Ljubiša Tumbaković rekao je da dolaskom Bandalovskog nije zaključen prelazni rok što se tiče Partizana i da se trenutno vode razgovori o dolasku pojačanja na poziciji centralnog beka. Prema njegovim rečima, ti razgovori će uskoro biti uspešno završeni sa jednim ili dvojicom centralnih bekova.

Komentari / 0

Ostavite komentar