Novi Zauber u bojama Brazila!

Ekipa Zaubera predstavila je novi bolid i promenjeno farbanje u odnosu na prošlogodišnji model za novu sezonu Formule 1.

Ostali sportovi 31.01.2015 | 08:20
Novi Zauber u bojama Brazila!

Švajcarski tim se ove godine odlučio na kombinaciju plave i žute boje, zbog novog sponzora tima – Banke Brazila, koja je zamenila belu i sivu.

Zauber iza sebe ima jednu od najlošijih sezona u Formuli 1, pošto nije osvojio nijedan bod, a želja tima je da se ove godine vrati na pravi put.

Tim je zadržao Ferarijeve motore, a u odnosu na prethodnu sezonu uočljiva je promena ‘nosa’, koji je mnogo obliji nego na ostalim do sada predstavljenim bolidima.

Dizajnerski tim Zaubera se ove godine fokusirao na tri oblasti za napredak u odnosu na prošlu godinu, a to su bolje performanse u sporijim krivinama, smanjenje težine i stabilnost pri kočenju. Model C34 je, takođe, uži od prethodnika.

Boje Zaubera ove sezone će braniti potpuno nova vozačka postava u kojoj će biti Markus Erikson i Felipe Nasr. Erikson iza sebe ima sezonu u Katerhemu, dok Nasr debituje u Formuli 1. Njih dvojica su zamenili Adrijana Zutila i Estebana Gutijeresa.

Erikson će se prvi naći za volanom bolida Zaubera, u nedelju na stazi Heres, kada počinju prva predsezonska testiranja.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuj Velikom nagradom Australije 15. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar