Vjetar čupao stabla i skidao krovove

Jak vjetar, koji od sinoć duva na području Milića i Vlasenice, čupao je stabla, skidao krovove sa stambenih objekata i ustanova, a izazvao je i prekide u snabdijevanju strujom zbog brojnih oštećenja na elektro-mreži.

Republika Srpska 30.01.2015 | 14:25
Vjetar čupao stabla i skidao krovove

Načelnik Službe za zaštitu i spašavanje u opštini Milići Branislav Novaković rekao je Srni da su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice intervenisali na nekoliko lokacija, gdje su polomljena stabla prepriječila puteve i prekinula saobraćaj.

"Nekih radikalnijih dešavanja, bar po dojavama građana, za sada nema. Jutros su vatrogasci uklonili jedno stablo koje je zapriječilo saobraćaj na magistralnom putu Vlasenica - Zvornik, a trenutno intervenišu u naselju Mišići, gdje je jedno stablo palo preko puta. Pratićemo i dalje situaciju na terenu", rekao je Novaković.

U vlaseničkoj Radnoj jedinici "Elektrodistribucije" saopštili su da je, zbog oštećenja na elektromreži, usljed snažnog vjetra, oko 500 domaćinstava, pretežno u seoskim područjima, jutros od 8 časova bez električne energije.

Tehnički rukovodilac u RJ "Elektrodistribucija" Vlasenica Tomo Đurđić rekao je da su ekipe električara na terenu i ulažu napore da saniraju brojne kvarove i osposobe elektro-mrežu za normalno funkcionisanje.

Brojna oštećenja niskonaponske mreže i prekidi u elektrosnabdijevanju registrovani su i na području opštine Milići, rečeno je u milićkoj "Elektrodistribuciji".

Komentari / 0

Ostavite komentar