Zvezda Sitija: Učim od Matića!

Nemanja Matić sjajno se adaptirao po dolasku iz Benfike, ali njegov rival iz portugalskih dana ne uspeva da se nametne u Mančester sitiju.

Fudbal 31.01.2015 | 12:20
Zvezda Sitija: Učim od Matića!

U mečevima Benfike i Porta do pre godinu dana na pozicijama defanzivnih vezista dominirali su Nemanja Matić i Fernando.

Prošle zime Srbin je prešao, tačnije vratio se u Čelsi, dok je Brazilac prethodnog leta otišao u Mančester siti. Međutim, nisu se isto adaptirali na Premijer ligu.

Uoči duela na "Stamford bridžu" između prvoplasiranog Čelsija i drugoplasiranog Sitija, Fernando je priznao da u slobodno vreme gleda kako Matić igra i da pokušava da od njega nauči određene stvari.

"Igramo na specifičnoj poziciji koja je veoma važna u svakom fudbalskom timu na svetu. Igrao sam protiv Matića u Portugalu nekoliko puta i on je zaista sjajan igrač. Ima mnogo kvaliteta", rekao je Fernando, koji se rotirao u startnoj postavi kod Manuela Pelegrinija sa skoro pa prezimenjakom i dvojnikom, Fernandinjom.

Njihova uloga u timu postala je značajnija kada je lider ekipe Jaja Ture otputovao na Afrički kup nacija, gde nastupa za Obalu Slonovače.

"Nema mnogo igrača na svetu kakav je Matić, uveren sam u to. On je jedan od onih koje pokušavate da gledate i da učite, kako biste što bolje ispunili svoju ulogu. Postao je neverovatno važan za Čelsi za jako kratko vreme. Uvek se trudim da odvojim vreme i gledam takve fudbalere", nastavio je Fernando da govori o rivalu u superlativima.

Čelsi dočekuje Siti u subotu i, ukoliko pobedi, imaće osam bodova prednosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar