Konkurs za posao izazvao zabunu

Jedan od uslova na konkursu za profesora strukovnih studija za oblast Interna medicina na Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji je završen Poljoprivredni fakultet.

Srbija 29.01.2015 | 22:30
Konkurs za posao izazvao zabunu

Ćuprićanima nije jasno zasto bi neko s Poljoprivrednim fakultetom predavao na odseku za Internu medicinu.

"Pričaju kako to u našoj zemlji nije ništa neobično, kao da je konkurs raspisan za određenu osobu", govore građani.

Direktorka Visoko medicinske škole ističe da je konkurs raspisan za užu oblast Interna medicina, a u toj užoj oblasti postoji više predmeta koji čine celinu. Zato škola traži iskusnog profesora za predmet dijetetika i ishrana i to se, dodaje direktorka, vidi u tekstu konkursa.

"Izabrani kandidat dobija rešenje u kojem se kaže da će da predaje samo dijetetiku i ishranu. Znači, ovde izabrani kandidat nikako neće predavati internu medicinu već će iz uže naučne oblasti interna medicina predavati jedan predmet koji se zove dijetetika I ishrana. A na Poljoprivrednom fakultetu se dobijaju neke srodne oblasti koje smo hteli da naši studenti nauče", kaže Tatjana Simović, direktorka Visoke medicinske škole u Ćupriji.

Zbog ovakvog konkursa dosta se komentarisalo da je on raspisan za određenu osobu. Inače, na njega se prijavio jedan kandidat.

"Ja nisam videla ko je taj kandidat. Mi smo tražili doktora medicinskih nauka. Nama je to bio osnov sa znanjima iz oblasti poljoprivrede koje se tiču hrane", kaže direktorka.

Rukovodstvo škole kaže da se ovakvim konkursom tj. obezbeđivanjem kadra iz više razlicitih strukovnih oblasti podstiče multidisciplinarnost u radu sa studentima.

Konkurs je završen petog januara. Na njega se prijavio samo jedan kandidat. Do 22. februara ovaj konkurs ce biti dostupan javnosti. To znači ukoliko neko smatra da bi bio bolji kandidat od već prijavljenog može da pokuša da obori već prijavljenog kandidata.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar