Helikopterom jurili Srbina ubicu

Državljanin Srbije Dejan Z. (43) uhapšen je u nemačkom gradu Langenhagenu zbog sumnje da je hicem iz pištolja ubio četrdesetogodišnjeg Drajeva V., takođe poreklom iz Srbije.

Srbija 20.01.2015 | 20:35
Helikopterom jurili Srbina ubicu

Beživotno telo muškarca pronađeno je u auto-mehaničarskoj garaži u Hans Boklerovoj ulici, gde su obojica povremeno radili. Tačan motiv ubistva nije poznat, ali policija sumnja da su njih dvojica bili umešani u određene kriminalne poslove.

Kako prenose nemački mediji, Dejan i Drajev su se dobro poznavali odranije i već neko vreme su poslovno sarađivali. Prošlog četvrtka u popodnevnim satima izbila je svađa između dvojice muškaraca, nakon čega je Dejan potegao oružje i ispalio jedan hitac u Drajeva, koji je na mestu ostao mrtav. Dejan se nakon toga dao u beg, a za njim je raspisana opsežna potraga. Prema navodima, u ovoj akciji je učestvovao veliki broj patrola, psi tragači, pa čak i helikopter.

- Oko sat vremena nakon što je ubistvo prijavljeno, policija je uspela da pronađe počinioca Dejana Z., poreklom iz Srbije - navode u MUP Nemačke. - On je odmah uhapšen i sproveden u policijsku stanicu gde je ispitan.

Iako su inspektori zatekli Dejana sa pištoljem u rukama, on je tvrdio kako oružje nije njegovo, već da ga je slučajno pronašao u auto-mehaničarskoj radnji. Policija je zbog toga obavila detaljan pretres lokala u kojem se dogodilo ubistvo. Provereni su i stanovi ostalih zaposlenih, koji tvrde da nisu znali za bilo kakve nesuglasice između dvojice muškaraca. Inače, Dejan je prilikom hapšenja bio u vidno alkoholisanom stanju. 

Prema pisanju nemačkih medija, on se branio tvrdeći da je pištolj "slučajno opalio i da nije želeo da ubije kolegu". Ipak, sudija je protiv Dejana Z. podigao optužnicu za krivično delo ubistvo bez predumišljaja.

Izvor: Večernje novosti

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

M a X

20.01.2015 19:41

Šta je država.. nema lika na fotografiji dok se ne potvrdi optuznica a ne kao kod nas, osuđen čim su stavljene lisice na ruke... bitno je da mediji proprate osumnjičenog a sa optuznicom šta bude.

ODGOVORITE
Name

Лице

20.01.2015 20:36

се не показује ни кад је донешена правоснажна пресуда!

ODGOVORITE
Name

Balkan

21.01.2015 01:07

..to je balkan ako niste vec zaboravili. Mi smo daleko ispred Evrope ali na zalost vecinom u losim stvarima.

ODGOVORITE
Name

Crni

21.01.2015 05:53

Ma hajde de !

ODGOVORITE
Name

sanjin

21.01.2015 17:52

Nije u redu samo Srbe hvataju

ODGOVORITE