Ječmenica: Porazi su dio sporta!

Selektorka FED kup tima Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić rekla je da je iznenađena što su sve srpske teniserke eliminisane već u prvom kolu Australijan opena.

Tenis 20.01.2015 | 19:20
Ječmenica: Porazi su dio sporta!

Ječmenica je, međutim, istakla da to nije ništa strašno jer su porazi sastavni deo sporta.

Srbija je ostala bez predstavnika u ženskom singlu, pošto su poraze na startu doživele Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

„Žao mi je, ali takve stvari se jednostavno dešavaju. Nesreća za nas u Srbiji je što su sve četiri izgubile, da se bar jednoj desilo, pa da nastavimo da navijamo za ostale. Šta da se radi, očito im nešto nije odgovaralo, adaptacija ili pritisak koji nosi učešće na Gren slemu“, rekla je Ječmenica.

Ječmenica je dodala da je posebno iznenađena eliminacijom Ane Ivanović, koja je izgubila od Lusije Hradecke, trenutno 142. na WTA listi.

„Od Ane se očekivalo da ide do kraja, jer je imala odličnu godinu iza sebe, finale Brizbejna i očekivala sam da će nastaviti u tom ritmu. Za mene je to veliko iznenađenje, međutim to je sport, pobede i porazi su sastavni deo tenisa i jednostavno se dešava“, rekla je Ječmenica.

Selektorka Srbije smatra da Ivanovićeva očigledno nije izdržala pritisak, koji nosi prvi meč na Australijan Openu.

„Ušla je u meč pod velikim prtiskom, svaki prvi meč na turniru je težak, pogotovo na gren slemu, dok protivnica nije imala šta da izgubil. Obično slabije rangirane teniserke budu rasterećene i iz te opuštenosti traže svoju šansu“, naglasila je Ječemenica.

Prema njenim rečima, neslavan ishod na Otvorenom prvenstvu Australije neće se odraziti na srpske teniserke koje sledećeg meseca u Budimpešti očekuju mečevi FED kupa Evroafričke zone I.

„Sad je tako, šta da se radi, forma se i diže i pada, ko zna šta će se izdešavati do februara. Aleksandra Krunić je imala dobar period iza sebe, osvojila je turnir u Ankari nagradnog fonda 50.000 dolara i nadam se će i ostale igračice doći spremne na okupljanje reprezentacije“, zaključila je Ječmenica.

Pored Krunićeve, Srbiju će u glavnom gradu Mađarske od 4. do 7. februara predstavljati Ivana Jorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić.

Komentari / 0

Ostavite komentar