AO: Novak rutinski do 2. kola!

Prvi nosilac Novak Đoković na startu takmičenja na Australijan openu savladao je Slovenca Aljaža Bedena sa 6:3, 6:2, 6:4.

Tenis 20.01.2015 | 11:40
AO: Novak rutinski do 2. kola!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u drugom kolu Australijan opena igraće protiv Rusa Andreja Kuznjecova.

Kuznjecov je u prvom kolu pobedio Španca Alberta Ramosa sa 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Kuznjecov ima 23 godine, trenutno je 88. na ATP rang listi i do sada nije igrao protiv prvog tenisera sveta.

Bedene je odlično počeo meč, u drugom gemu na svoj servis čak je i vezao tri asa, a igrao je i veoma hrabro sa osnovne linije.

Đoković se sa druge strane mučio da pronađe ritam, mnogo je grešio na početku, servis mu je oscilirao, ali je proradio na brejk loptama koje je Slovenac stvorio u petom gemu.

Kako je vreme odmicalo, srpski teniser se upoznavao sa igrom rivala, počeo je da mu čita servise i da hvata ritam sa osnovne linije. U osmom gemu Đoković je napravio ključni brejk, a do kraja meča kontrolisao je zbivanja na terenu i ranim brejkovima u drugom i trećem setu oduzeo je svaku nadu protivniku.

Ipak, Bedene se nije predavao, gledali smo dosta razmena u visokom intenzitetu, tako da je ovaj meč bio dobra provera za Novaka pred nastavak turnira.

Đoković je duel okončao sa 30 direktnih poena i 29 neiznuđenih grešaka, dok je Bedene imao 22 vinera i 36 grešaka.

“Nije bio dobar start, ali drago mi je što sam dobro reagovao na to. On je došao iz kvalifikacija, motivisan je, nikada nisam igrao sa njim, a ima dobar servis i bilo mi je teško da ga čitam“, rekao je Novak posle meča.

Komentari / 0

Ostavite komentar