Izvještaj o avionskoj nesreći je plagijat?

Završni izvještaj Komisije koju je predvodio Omer Kulić o avionskoj nesreći u kojoj je 2004. kod Mostara poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski, je plagijat Završnog izvještaja iz maja 2004. godine, saopštila je Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Bosna i Hercegovina 19.01.2015 | 21:57
Izvještaj o avionskoj nesreći je plagijat?

Direkcija u svom saopštenju napominje da je novi izvještaj sačinjen "da se diskredituje Komisija koja je ranije sprovela istragu".

"Utvrđeni uzrok nesreće je upravo onaj koji je utvrdila komisija 2004. godine", navode iz BHDCA.

BHDCA je, ističu u saopštenju, utvrdila i niz drugih propusta u novom izvještaju, ali i u radu same Komisije predvođene Kulićem.

"Komisija koju je predvodio Kulić je sprovela reviziju Završnog izvještaja o ispitivanju nesreće aviona, koji je objavljen 5. maja 2004. godine, što nije predviđeno nijednim međunarodnim standardom", optužuju iz BHDCA.

Postavljaju i niz pitanja, poput toga zbog čega je otvorena nova istraga, ko ju je platio ili treba platiti troškove od 160.000 evra, a tu cifru je, kako tvrde iz BHDCA, Kulić ranije saopštio medijima.

Kulić na optužbe uzvraća poslovicom "Ko gubi, ima pravo da se ljuti".

"Oni su 2004. godine bili akteri i istraživali su sami sebe i sve što su istražili sakrili su", naveo je Kulić.

On kaže da nije izjavio da je istraga koštala 160.000 evra, ističući da je troškove platila makedonska strana, a Direkciju je upitao koliko je koštala prva istraga.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

suština

19.01.2015 21:17

Direktor BHDCA uvijek i samo poltroniše vlastima i čuva fotelju. Njegova BHDCA nije ustvari nikakva vazduhoplovna vlast u Bosni i Hercegovini.

ODGOVORITE