Novak: Vratio se Rafa, biće odličan turnir!

Najbolji svetski teniser razgovarao je pred start turnira sa legendarnim Matsom Vilanderom.

Tenis 20.01.2015 | 18:20
Novak: Vratio se Rafa, biće odličan turnir!

Novak je istakao da se uvek posebno oseća na Rod Lejver areni, terenu gde je imao najviše uspeha u svojoj dosadašnjoj karijeri.

„Ovo je moj najuspešniji Gren slem i uvek se ovde osećam posebno. Takođe i sećanja na Rod Lejver arenu. 2008. sam baš tu osvojio svoj prvi Gren slem u karijeri, a osvojio sam ga ukupno četiri puta. Za ovo smo se svi spremali tokom predsezone. Nadam se da će se vredan rad isplatiti“, rekao je Đoković.

Novaka svi vide kao glavnog favorita za osvajanje titule. On je rekao da je navikao tu vrstu pritiska i istakao da postoji mnogo igrača koji mogu do kraja.

„Navikao sam na spekulacije i predviđanja drugih ljudi. Svestan sam da me mnogi gledaju kao favorita zbog mojih rezultata na ovom turniru u prošlosti. Ali, ja skromno prilazim ovom turniru, kao uostalom i svakom drugom. Osim Rodžera, Rafe, Endija i mene, koji smo dominirali na Gren slemovima u poslednjih šest ili sedam godina, tu su sada i Vavrinka, koji brani titulu, Čilić koji je osvojio US open, ali i nova generacija vrhunskih tenisera kao što su Dimitrov, Raonić i Nišikori. Oni su dokazali već da mogu da pobeđuju najbolje na najvećim turnirima. Mislim da će turnir biti odličan, svi najbolji igrači su tu, vratio se i Rafa, tako da sam siguran da ćemo uživati.“

Srpski teniser rekao je i da od rođenja sina Stefana ima još veću motivaciju na teniskom terenu.

„To je svakako novo poglavlje u mom životu. Pokušavam da to uklopim sa igranjem tenisa. Što se tiče mog pristupa treninzima i turnirima ništa se nije promenilo. Imam dovoljno, čak sada još i više motivacije kao otac, jer želim da me moj sin vidi kako igram, da me podrži, možda će jednog dana i on biti teniser, ko zna? Ja ću ga usmeriti u tom pravcu. Ali, u svakom slučaju su poslednja tri meseca bila možda i najbolji period u mom životu.“

Komentari / 0

Ostavite komentar