Počela isplata deponenata “Bobar banke”

Isplata osiguranih depozita za deponente “Bobar banke” počela je danas u “Unikredit banci”.

Republika Srpska 19.01.2015 | 20:20
Počela isplata deponenata “Bobar banke”

Svih  21.379 deponenata, fizičkih i pravnih lica koji imaju na računu do 50.000 hiljada maraka, u narednih pet godina imaće priliku da podignu svoj novac, ili da ga zadrže u banci.

Ispred filijale „Unikredit banke“ u Bijeljini jutros dug red deponenata „Bobar banke“ koji čekaju isplatu svojih depozita.

U „Unikredit banci“ kažu da se isplata u prvih nekoliko sati odvija bez problema i većih gužvi. Zadržavanja na šalteru su oko deset minuta, kažu u banci.

 „Mi smo povećali broj šaltera u banci. U ovom momentu imamo devet šaltera koji su osposobljeni isključivo za poslovanje sa deponentima „Bobar banke“. Konkretno za filijalu Bijeljina, radno vrijeme je od 8:00 – 19:00 sati“, izjavio je ispred „Unikredit banke“ u Bijeljini  Duško Petković.

U filijama „Unikredit banke“ prisutni su i predstavnici Agencije za osiguranje depozita BiH, koja je u obavezi da izvrši isplatu od oko 86 miliona maraka.

„Što se tiče predstavnika Agencije za bankarstvo oni su prisutni u šest mjesta gdje je najveći pritisak:  Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Derventi, Palama i Lukavici. Na tih šest mjesta  zastupljeno je najviše deponenata“, izjavio je  direktor Agencija za osiguranja depozita BiH  Josip Nevjestić.
 
Isplata depozita vrši se na licu mjesta, prebacivanjem novca u drugu banku, ili zadržavanjem dopozita u „Unikredit banci“. Deponenti „Bobar banke“ za sada se odlučuju podjednako za sve tri mogućnosti, kažu u Agenciji za osiguranje depozita.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Aco

19.01.2015 11:34

Cudi me da niti jedan opozicioni clan nije ovo izkomenarisao, a znali ste komentarisati da do isplate nikad doci nece...

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

19.01.2015 11:42

Čeka se komentar KRSMANOVIĆA_dok opozicija usaglasi stavove.

ODGOVORITE
Name

Serafim

19.01.2015 12:33

E TAKO vam i treba svi znaju ko je bio BOBAR, VOJIN BOBAR predsednik kod TITA SIV-a BiH a njegov sinovac BATO otvorio banku, pa komunjare potrcale da uloze um isljeni da komunizam nikada nece da nestane ili propadne, e sada ricu pa neka ricu i pasu po parkovima travu, tako ih Tito navadio i ubedio.

ODGOVORITE
Name

sve

19.01.2015 13:00

Jesu ovo SNSDovci. Ko ima da štedi nego oni, svi su na budžetu.

ODGOVORITE
Name

RE ACO

19.01.2015 13:47

E moj Aco, tebi je ovo dobro. Iz državne kese (sa naših ledja) se isplaćuje garantni depozit koji je završio preko nikad naplativih kredita, Dodiku i njemu povezanim firmama. Gdje su ti oči. Ne plaća ovo niko iz svog džepa, nego iz našeg zajedničkog, mučeničkog. A šta će biti sa depozitima preko 50'000 takvih je najviše. Ko će to da nadoknadi. Polako, uskoro će sve ovo SIPI u ruke pa će da vidimo čija majka crnu vunu prede. GOLI OTOK JE MILA MAJKA ZA OVE TVOJE PRIJATELJE

ODGOVORITE
Name

SNAGA NARODA

19.01.2015 13:52

Ovako je bilo prije rata u redovima za deviznu stednju. Ne daj Bože da se ponovi rat. Evo i Gorbačov najavljuje rat širih razmjere. samo da ne dođe pred naša vrata. DAJTE VI ŠTO PRIJE DA O OVOM ZLU SIPA RASPRAVLJA. Mada čovjek ne zna da li i njima više da vjeruje. I njima neko diriguje.

ODGOVORITE
Name

SIPI

19.01.2015 16:29

Sarafim ne seri i nemjesj nam TITA u ovu bandu.u TITOVO vrijem ovako nesto se nebi ni dogodilo.a sto se tice KOMUNISTA bolje i oni nego ovi novi FASISTI koi nas masakriraju svaki dan.

ODGOVORITE
Name

prijedor

19.01.2015 17:41

MILOŠ PODGUZNA DODIKOVA MUVA.

ODGOVORITE