Ispunjeni zahtjevi advokata

Vlada Srbije usvojila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom bilježništvu sa pratećim zakonima, čime su ispunjeni zahtjevi advokata koji su u Srbiji obustavili rad 17. septembra.

Srbija 17.01.2015 | 11:16
Ispunjeni zahtjevi advokata

Osim izmjena Zakona o javnom bilježništvu, usvojene su i izmjene Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o vanparničnom postupku, Porodičnog zakona i Zakona o nasljeđivanju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Ove prijedloge zakona Vlada je uputila Skupštini Srbije na razmatranje na vanrednom zasjedanju.

Skupština Advokatske komore Srbije donijela je juče uslovnu odluku o prekidu protesta, pošto je odlučila da obustava rada advokature bude prekinuta kada u Skupštini Srbije budu usvojene dogovorene izmjene i dopune propisa o javnom bilježništvu, odnosno kada budu objavljene u "Službenom glasniku".

Advokati su obustavili rad u cijeloj Srbiji 17. septembra, tražeći izmjene Zakona o javnom bilježništvu i regulisanje paušalnog oporezivanja.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar