Video: Roni O'Saliven novi rekorder!

Legendarni snukeraš je po 776. put u karijeri ostvario preko 100 poena iz jednog prilaska stolu.

Ostali sportovi 15.01.2015 | 22:40
Video: Roni O'Saliven novi rekorder!

Jedan od najboljih snuker igrača svih vremena Roni O'Saliven došao je do vrlo laskavog rekorda. On je na mastersu u Londonu u četvrtfinalnom okršaju sa Markom Fuom uspeo da u prvom "frejmu" ubaci 101 poen bez udaljavanja od stola i na taj način dođe do svog 776. "senčurija".

Prethodni rekord držao je Stiven Hendri, koji je 775 puta u karijeri uspeo iz jednog prilaska stolu da osvoji bar 100 poena - a to se naziva "senčuri".

Prilikom meča sa Fuom, on je tokom prvog frejma došao do 101 poena iz prilaska stolu, pa mu posle nije bilo teško da pun samopouzdanja dođe do lagane pobede od 6:1 (meč se igrao na maksimalno 11 frejmova).

O'Saliven čeka u polufinalu londonskog mastersa boljeg iz duela između Alija Kartera i Nila Robertsona, koji je na programu od 20 časova.

Legendarni Roni je profesionalac 23 godine, a ima ih tek 39. Ako je za verovati statistici, on bi u narednih šest sezona trebalo da dođe do hiljaditog "senčurija", što bi teško iko ikada mogao da dostigne. Najbliži igrač ovom novom rekordu koji je aktivan je Džon Higins, ali on ima svega 568 skoro idealnih frejmova, pa se ni od njega ne očekuje da uspe da dođe do ovakvog dostignuća.

Komentari / 0

Ostavite komentar