Mogu li ''Sveci'' izdržati ovaj tempo?

Iza ekipe Dušana Tadića je fenomenalnih pet meseci, ali pehovi se gomilaju iz dana u dan...

Fudbal 16.01.2015 | 21:00
Mogu li ''Sveci'' izdržati ovaj tempo?

Sautempton i posle 21 odigranog kola Premijer lige prkosi letošnjim prognozama.

Pobedom na Old Trafordu "preskočio" je Mančester junajted i probio se na treće mesto, a potom se plasirao u četvrto kolo FA kupa, savladavši Ipsvič (0:1) posle remija u prvoj utakmici.

Bio bi ovo lep četvrtak za navijače "svetaca", da se tom prilikom nije povredio čvrsti fudbaler sredine terena Viktor Vanjama, koji je u 10 od prethodnih 12 ligaških mečeva igrao svih 90 minuta.

Kenijac je u finišu prvog poluvremena povredio mišić zadnje lože i predstoji mu pauza od oko mesec dana.

"Baš loše. Posebno što smo i pre ovoga imali probleme sa povredama. A, planirao sam da ga odmorim u drugom poluvremenu", rekao je menadžer Ronald Kuman.

Defanzivac Tobi Aldervireld iznet je sa terena u meču protiv Junajteda. Od ranije su van stroja Morgan Šnajderlin i Sadio Mane. Šnajderlin bi trebalo da se vrati na teren početkom, a ostali sredinom februara.

Pored toga, Japanac Maja Jošida igra na Kupu Azije, a Zambijac Emanuel Majuka na Afričkom kupu nacija.

"Poslednjih nedelja gotovo da uopšte ne treniramo, zato što non-stop igramo utakmice. Zima je period za odmor i regeneraciju igrača, a mi baš tada najviše igramo. Zašto se nerešeni mečevi FA kupa igraju ponovo", izjavio je Kuman, koji kao ni zemljak Luj van Gal, ne razume mnoge običaje u engleskom fudbalu.

Upitan da li će manjak raspoloživih igrača pokušati da premosti dovođenjem pojačanja, holandski strateg odgovorio je da Sautempton ima dostojne zamene u svom U-21 timu, ali da će ipak razmisliti o svemu...

Bila bi šteta da povrede pokvare sjajnu sezonu, u koju je tim sa Sent Meri stadiona ušao bez četvorice nosilaca igre od proletos - Lalane, Lamberta, Lovrena (svi prešli u Liverpul) i Šoa (Mančester junajted), kao i talentovanog Čembersa (Arsenal).

Sreća u nesreći bio je poraz od Šefild junajteda, pre mesec dana u četvrtfinalu Liga kupa. Inače bi ovako desetkovana ekipa 20/21. i 27/28. januara morala da igra teške polufinalne mečeve, protiv Čelsija, Liverpula ili Totenhema.

Komentari / 0

Ostavite komentar