Grafiti OVK na crkvi u Lipljanu

Na pravoslavnoj crkvi Svetih Flora i Lavre u Lipljanu jutros su osvanuli grafiti sa natpisom Oslobodilačka vojska Kosova (OVK), a o incidentu su obavešteni policija i Eparhija raško-prizrenska.

Srbija 11.01.2015 | 10:50
Grafiti OVK na crkvi u Lipljanu

Predsednik crkvene opštine Lipljan Zoran Simijonović rekao je da su ga jutros oko osam sati građani obavestili da je ispisan grafit, zbog čega je odmah pozvana policija.

Prema njegovim rečima, građani su uznemireni iako u poslednje vreme nije bilo međunacionalnih problema u tom mestu.

"Nismo očekivali ovako nešto, tako da smo zabrinuti da li će sve ostati na ovome ili će biti novih incidenata", rekao je Simijonović, koji je dodao da su obaveštene sve institucije Skupštine opštine Lipljan.

On je takođe rekao da tokom božićnih praznika nije bilo nikakvih problema, zbog čega su jako iznenađeni ispisivanjem grafita na crkvi u Lipljanu.

Načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Petković naveo je da su meštani Lipljana uplašeni i da nisu želeli da izlaze pred kamere, jer se boje eventualne osvete.

"Voleo bih da ovo nije povezano sa događajima koji su se desili u Francuskoj prethodnih dana, ali sve pokazuje da se i ovde odrazi kad god neki ekstremni slučajevi ili ekstremisti nešto urade u svetu", smatra Petković.

Crkvenjak u Lipljanu Slaviša Spasić kaže da je ispisivanje grafita veoma teško palo građanima Lipljana i srpskom narodu.

"Ranije nije bilo incidenata oko crkve, prolazili su sa zastavama posle fudbalske utakmice Albanija - Srbija, niko nije uzeo ni kamen da gađa, da opsuje ili viče, nikad do sada nije bilo problema", tvrdi Spasić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rs

12.01.2015 05:08

E ove siptare stvarno treba kaznjavati...

ODGOVORITE