NBA: Debi Raduljice za Minesotu

U noći u kojoj je odigrano čak 11 NBA utakmica, naš reprezentativni centar Miroslav Raduljica je debitovao za Minesotu, ali na gostovanju Milvokiju nije uspeo da spreči 14. uzastopni poraz Timbervulfsa, sada sa 98:84.

Košarka 10.01.2015 | 10:20
NBA: Debi Raduljice za Minesotu

Stručni štab Minesote je Raduljici ukazao osam i po minuta šanse, a za to vreme on je postigao četiri poena (šut 2/4) i imao dva skoka. Pritom je naša "omiljena brada" igrala u više navrata, po vrlo malo, pa i nije mogao da na svom debiju za Timbervulfse uradi nešto više jer čim bi i ostvario nešto što bi bilo zapaženo, usledila bi izmena.

Ipak, i to je bilo dovoljno da ga trener Flip Saunders pohvali, iako nije previše puštao Raduljicu na teren protiv kluba u kome je upravo i nastupao prošle NBA sezone.

"Ima prilično brze noge za momka te veličine. A velike momke nije lako naći ovih dana", rekao je Saunders, koji bi tek sledeće nedelje mogao da računa i na povređenog Nikolu Pekovića, pa bi tandem "Pekmen - (B)Raduljica" mogao da zaigra do kraja desetodnevnog ugovora koji je za sada ponuđen našem reprezentativnom centru.

Poput Pekovića, nije igrao ni Pero Antić, koga je trener Atlante posle nekoliko sjajnih partija neobjašnjivo ostavio na klupi, ali to nije smetalo Houksima da sa 103:106 prekinu Detroitov niz od sedam uzastopnih pobeda, a svoj uvećaju upravo na toliko (usput govoreći, ovo je Atlanti bio 21. trijumf u poslednja 23 meča, pa otuda i njena liderska pozicija na Istoku).

No, nećemo ni ovoga puta mnogo o brojkama, osim što ćemo istaći novu dobru startnog Atlantinog centra Ala Horforda, koji je ubacio 19 poena i imao 14 skokova. Nećemo, jer nešto moramo da vam pokažemo.

Pred vama je dosad neviđeni NBA pogodak, a strelac je bio Jutin Trevor Buker. U meču sa Oklahomom, koja je na kraju pobedila sa 99:94 uz 32 Durantovih poena, Buker je pred kraj poluvremena imao samo dve desetinke da nešto uradi sa loptom koja je trebalo da sa bočne aut-linije bude uvedena u igru. I, on se odlučio na odbojkaški potez, prebacivši je preko svoje glave - pravo u koš rivala.

Ali, nije to jedini zanimljivi detalj. Naprotiv.

Na primer...

U odsustvu Lebrona Džejmsa, Klivlend je poželeo da seriju očajnih rezultata prekine angažovanjem nekih ne baš nepoznatih NBA aktera. Stigao je i Timofej Mozgov, koji je na meču sa Golden Stejtom prilično bolno saznao - da se u ekipu Golden Stejta vratio Endrju Bogut.

Naravno, Klivlend je i ovoga puta izgubio, sada sa 112:94. I, naravno, Stef Kari je opet bio najbolji igrač "ratnika", sada sa 23 poena i 10 skokova, a poen više je dao Klej Tompson.

Kad smo već kod Voriorsa, oni ovoga puta nisu koristili usluge Ognjena Kuzmića. Poslali su ga ponovo u filijalu, Santa Kruz, a on je tamo, u pobedi nad Mejnom od 88:101, za 31 minut zabeležio po 12 poena i skokova, te po tri asistencije i blokade. Prerastao je Kuzmić razvojnu ligu, treba to još samo da shvate u Golden Stejtu, ali u istoj toj razvojnoj ligi, i istom timu razvija se još jedan srpski igrač. U pomenutom trijumfu, mladi plejmejker Miloš Milisavljević je postigao devet poena, te imao po skok i asistenciju.

Da se vratimo mi zanimljivostima.

Jusuf Nurkić je nastavio dobro da igra za Denver, u pobedi nad Sakramentom od 108:118 je postigao 16 poena i imao dvostruko manje skokova, a neretko je uspevao da nadigra zvezdu Kingsa, Demarkusa Kazinsa. Čak i kada bi morao da padne usred šuta.

No, kada smo već kod dobrih poteza, ne možemo a da vam ne spomenemo dribling u trku Džona Vola. Plej Vašingtona, koji je u pobedi od 102:86 nad Čikagom postigao 16 poena i imao 12 asistencija, najpre je uspeo da nadigra Krisa Pola, sada i Derika Rouza, a sve to uz - nesvakidašnje baratanje loptom.

Dodate svemu ovome podatak da je Nikola Vučević imao učinak od 14 poena i 11 skokova, a da je njegov Orlando izgubio od Lejkersa sa ubedljivih 101:84 iako Kobi Brajant nije nastupio, te da je San Antonio i bez korišćenja trija Dankan - Parker - Đinobili u drugom poluvremenu (jer se treneru Gregu Popoviću tako htelo) uspeo da napravi veliki preokret i, postigavši 41 poen u poslednjoj deonici, pobedi Feniks sa 100:95, i dobijete...

... pa, može se reći - prilično zanimljivu NBA noć.

Rezultati:
Indijana - Boston 107:103 (94:94)
Detroit - Atlanta 103:106
Bruklin - Filadelfija 88:90
Nju Orleans - Memfis 106:95
Oklahoma siti - Juta 99:94
Vašington - Čikago 102:86
Milvoki - Minesota 98:84
San Antonio - Feniks 100:95
Sakramento - Denver 108:118
Golden Stejt - Klivlend 112:94
LA Lejkers - Orlando 101:84

Komentari / 0

Ostavite komentar