FA Kup: Murinjo pokvario Jokanov povratak na Stemford!

Četvrti dan ove godine bio je praznik fudbala u Jeovilu, istoimenom klubu gostovao je slavni Mančester junajted i taj meč dugo će se pamtiti u ovom gradiću i pored poraza od 0:2 u trećem kolu FA kupa, dok je Čelsi sa 3:0 eliminisao Votford, na čijoj klupi sedi naš trener Slaviša Jokanović, inače bivši igrač "plavaca".

Fudbal 04.01.2015 | 21:40
FA Kup: Murinjo pokvario Jokanov povratak na Stemford!

Poslednjeplasirani tim Lige 1, treće engleske lige, hrabro je izašao na megdan slavnom rivalu. Navijači su se dobro zabavljali i slali zanimljive poruke sa tribina tipa "Kome treba Runi kada imamo Kifera" ili "Hoćemo Siti", aludirajući na drugi tim iz Mančestera, a Van Gal i Gigs su delili autograme uoči meča.

Na terenu se vodila žestoka bitka, iz koje su najdeblji kraj izvukli Jeovilov napadač Mur i gostujući Patrik Mekner kada su se sudarili glavama sredinom prvog poluvremena i obojica su bila krvavog lica, ali su posle ukazane pomoći nastavili utakmicu.

Junajted nije blistao iako su na terenu napad predvodili Runi i Falkao, kasnije je ušao i Di Marija, a trenutak odluke odigrao se u 64. minutu. Flečer je nekako dodao do Andera Erere a španski vezista je raspalio po lopti i sjajno je zakucao pod prečku.

Hrabri Jeovil nije se predavao, otvorio se i tražio izjednačenje, ali je usled rizične igre kažnjen u samom finišu kada je sevnula kontra "crvenih đavola" koju je lepim lobom krunisao Di Marija za konačnih 2:0.

Slaviša Jokanović se posle 12 godina vratio na Stamford bridž, pošto je od 2000. do 2002. nosio dres Čelsija, a sada je kao trener Votforda uspešno odolevao Žozeu Murinju skoro sat vremena.

"Specijalni" je odmarao glavne adute, među kojima su bili Ivanović i Matić, Drogba je kao kapiten predvodio "plavce" uz Oskara i Širlea, ali su put do mreže ekipe iz Čempionšipa pronašli tek u drugom delu.

U pauzi između dva dela Murinjo je uveo Dijega Koštu i Vilijana, a upravo je brazilski vezista u 58. minutu sjajno matirao Bonda udarcem sa distance. Petr Čeh je zatim odličnom odbranom sačuvao vođstvo, ali su Drogba, Košta, Vilijan i Remi nastavili da opsedaju gol Votforda i sa još dva gola rešili sve dileme.

Remi se u 70. minutu našao na pravom mestu da se posle odbitka nakon šuta Košte upiše u strelce, a za konačnih 3:0 pobrinuio se mladi Kurt Zuma dva minuta kasnije udarcem glavom na centaršut Aspilikuete.

FA kup, treće kolo:
Dover - Kristal Palas 0:4 (0:2)
KPR - Šefild junajted 0:3 (0:1)
Sanderlend - Lids 1:0 (1:0)
Aston Vila - Blekpul 1:0 (0:0)
Mančester siti - Šefild V. 2:1 (0:1)
Sautempton - Ipsvič 1:1 (1:1)
Stouk - Reksam 3:1 (0:0)
Jeovil - Mančester junajted 0:2 (0:0)
Čelsi - Votford 3:0 (0:0)
Arsenal - Hal 2:0 (1:0)

Komentari / 0

Ostavite komentar