Održana trka Deda Mrazeva

Tradicionalna Beogradska trka Deda Mrazeva održana je danas na platou kod Terazijske česme.

Srbija 28.12.2014 | 15:20
Održana trka Deda Mrazeva

Trka u kojoj su učestvovali brojni građani, kako oni stariji tako i najmlađi, ima humanitarni karakter, a ove godine pomaže se Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti "Zvončica".

''Ovo je jedna od lepih novogodišnjih akcija koja se sedmi put održava u Beogradu. Mogu da kažem u ime Skupštine grada da ćemo narednih godina ovu manifestaciju više podržati i da će to postati deo programa koji organizujemo za Novu godinu'', rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On okupljenim deda mrazovima poželeo da budu što brži jer je Nova Godina blizu, a najvažnije da se svoj deci odnesu pokloni.

Predsednik Udruženja ''Zvončica'' Vesna Skoko rekla je da je važno omogućiti deci što bolji kvalitet lečenja i sa psihološke osnove jedno zdravije i srećnije tlo.

Ona se zahvalila gradu i svima koji prepoznaju potrebu da pomognu navodeći da se to Udruženje sa ''velikom aždajom'' bori isključivo na osnovu donacija.

''Sredstva će biti utrošena, kako ova tako i sva koja su prethodno bila donirana, samo i isključivo u zdravstvene svrhe. Ona idu Institutu majka i dete, a kada budemo znali o kom se iznosu radi videćemo u dogovoru sa nadležnim odeljenjem šta im je najpotrebnije'', rekla je Skoko.

Među učesnicima manifestacije bila je osamnaestogodišnja Katarina Lalatović koja je istakla da se prvi put učestvuje u trci, da je došla sa drugaricom i da se dobro zabavlja.

I Nataša Mihajlović koja je došla sa društvom sa fakulteta kaže da joj je cilj da podrži akcju i pomogne da se skrene pažnja javnosti na problem.

Navodeći da je manifestacija divna, ona je pozvala građane da joj se narednih godina priključe.

Učesnici trke, ali i posetioci su mogli da uživaju u muzičkom programu, ali i da dobrovoljno daju krv jer je sa Institutom za transfuziju krvi organizovana akcija te je vozilo instituta bilo postavljeno na platou.

Trka se održava sedmi put po redu u okviru programa obeležavanja gradske Nove godine pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, u organizaciji Sportskog saveza Rakovice i Fondacije "Natalis".

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI

Komentari / 0

Ostavite komentar