Bijeljina: Usvojen budžet za narednu godinu

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas budžet za narednu godinu od 45,2 miliona KM, koji je u odnosu na nacrt budžeta uvećan za dva miliona KM na osnovu očekivanog povrata poreza na dodatnu vrijednost.

Republika Srpska 25.12.2014 | 12:15
Bijeljina: Usvojen budžet za narednu godinu

U obraćanju odbornicima, šeg gradskog Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić ocijenio je da je budžet realan i u skladu sa politikom štednje i finansijske konsolidacije, ali da je uprkos tome obezbijeđeno blago povećanje izdvajanja za najugroženije kategorije i za agrar.

Prema njegovim riječima, naredne godine su za milion KM uvećanje obaveze grada po kreditima, a milion KM predviđen je za početak pokrića akumuliranog deficita od 6,7 miliona KM.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Ivan Burić rekao je na skupštinskom zasjedanju da je ovaj opozicioni klub podržao budžet uglavnom zbog konačno dogovorene izgradnje nove zgrade Centra za socijalni rad u kojoj će se nalaziti i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, što je investicija od oko dva miliona KM.

Prema Burićevim riječima, odbornici SNSD-a su u javnoj raspravi i amandmanima uspjeli da u gradskom budžetu značajno povećaju izdvajanja za stambeno zbrinjavanje boračke kategorije, opremanje Civilne zaštite, asfaltiranje seoskih puteva i ulaganja u sportske objekte u školama, a odobreno je i inicijalnih 5.000 KM za razvoj pozorišta u Bijeljini.

Odbornici su danas usvojili i drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta sa smanjenjem od 100.000 KM u odnosu na rebalans u julu, ili dva miliona KM manji u odnosu na prvobitno usvojeni budžet za 2014. godinu.

Kao osnovni razlog za smanjenje prihoda u gradskoj kasi ove godine navedena je katastrofalna poplava u maju.

Gradski odbornici usvojili su danas i stopu poreza ne nepokretnosti od 0,25 odsto, koja je nepromijenjena u odnosu na 2014. godinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar