Nigerija, u eksplozijama 26 mrtvih

Najmanje 26 osoba je poginulo, a 79 ranjeno u dve odvojene eksplozije na severoistoku Nigerije, saopštili su zvaničnici.

Svijet 23.12.2014 | 08:02
Nigerija, u eksplozijama 26 mrtvih

U eksploziji automobila-bombe na autobuskoj stanici u gradu Gombe, prestonici istoimene države, poginulo je najmanje 20 ljudi, a ranjeno 60, saopštio je zvaničnik Crvenog krsta Abubakar Jakub, javlja Tanjug.

Najmanje šest osoba je poginulo, a 19 ranjeno u susednoj državi Bauči, zapadno od Gombea, u eksploziji na pijaci, prenela je agencija AP.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za ove napade, koji, kako navode svedoci, liče na one koje izvode pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram.

U gradu Geidan, u državi Jobe, dogodio se još jedan napad u kom je grupa napadača uzvikujući "Alah akbar" otvorila vatru iz vozila.

Prema navodima očevidaca, napadači su upali u lokalni zatvor i oslobodili zatvorenike. Takođe su bacili bombe i uništili policijsku stanicu.

Opšti izbori u Nigeriji zakazani su za 14. februar. Zbog stalnog krvoprolića povećana je zabrinutost za bezbednost u zemlji uoči glasanja, a upozoreno je da bi glasanje moglo biti onemogućeno u velikim delovima na severoistoku.

Komentari / 0

Ostavite komentar