Delije: Samo vas gledamo!

"Najvatreniji" navijači Crvene zvezde poslali su rukovodstvu poruku da će konstantno nadzirati njihov rad i način vođenja kluba.

Fudbal 22.12.2014 | 18:00
Delije: Samo vas gledamo!

Navijači Crvene zvezde u nedelju su na sednici Skupštine poslali jasnu poruku rukovodstvu kluba: "Pazite šta radite!".

Pošto najtrofejniji srpski klub posrće iz godine u godinu, najvernije pristalice crveno-belih rešile su da se ozbiljno uključe u funkcionisanje kluba i pokušaju to da zaustave. Tražili su dva mesta u Nadzornom odboru i dobili ih, tako da će imati detaljan uvid u način poslovanja i moći će da, kako navode u saopštenju, "preventivno reaguju".

"Iskustvo nam pokazuje da su se proteklih godina mnoge stvari događale jer su prave reakcije kasnile i da ubuduće u interesu Crvene zvezde moramo da delujemo i preventivno".

Tokom sednice Skupštine za govornicu je izašao predstavnik Delija, koji je pročitao saopštenje navijača crveno-belih, a koje prenosimo u celosti:

"Pre 10 dana održani su treći neposredni izbori za predsednika kluba. Na izbore je izašlo 243 člana ili 6,32 odsto aktivnog članstva kluba. To je manje od 1% ukupno učlanjenih od 2010, kojih ima oko 25.000. Nezainteresovanost članstva nam govori o padu poverenja u Zvezdu.

Od raspisivanja izbora u julu do njihovog održavanja u decembru bilo je sasvim dovoljno vremena da se utvrde problemi, predlože ideje, razrade programi, odaberu pravi kadrovi, obezbede garancije... Takođe, bilo je i vremena da se sve to predstavi Skupštini i širem članstvu. Ipak, to nije urađeno na način na koji treba i to je poslalo poruku da izbori i rukovođenje klubom nisu shvaćeni u potpunosti ozbiljno i odgovorno. Rezultat toga su mala izlaznost i nikakva podrška, a u javnosti je stvorena sumnja u izbor rukovodstva i njihove namere.

Umesto zdrave komunikacije unutar kluba i članstva, dešava se da se o klubu informišemo sa portala, iz kolumni i anonimnih pisama...

Buduća uprava kluba mora da bude svesna da je slaba izlaznost i mala podrška predsedničkom kandidatu njen prvi problem, jer izaziva sumnju u njihov odnos prema klubu i namere da rade u interesu Crvene zvezde.

Danas je klub u najtežoj situaciji u svojoj istoriji, jer je i pored osvojene titule, izgubljeno i poverenje velikog dela zvezdaša koje mora biti povraćeno! Situacija je teška, rokovi kratki, a izazovi veliki. Zato, mi najverniji navijači kluba, imamo obavezu da odgovorno delujemo u ovom trenutku.

Želimo da podesetimo da su tokom proteklih godina Zvezdu vodili ljudi koji se vode kao legende kluba i veliki zvezdaši, ugledni ljudi, domaći i strani privrednici, pa smo danas dovedeni u situaciju da je naš klub urušen u svakom pogledu. Iz svega toga naučili smo da ne budemo robovi predrasuda i zato nemamo problem da bilo ko dobronameran i sposoban stane na čelo kluba i pokuša da stabilizuje klub i vrati Zvezdu na pravi put.

Morate da znate da će vaš rad biti vrednovan prema vašim potezima i rezultatima. Iskustvo nam pokazuje da su se proteklih godina mnoge stvari događale jer su prave reakcije kasnile i da ubuduće u interesu Crvene zvezde moramo da delujemo i preventivno.

I da zaključimo, na vama je obaveza i odgovornost da povratite poverenje zvezdaša i podignete ugled kluba. Na tom putu, mi vam sigurno nećemo stajati, ali na svakom drugom sigurno hoćemo!".

Komentari / 0

Ostavite komentar