Rastali se Pečnik i Zvezda!

Crvena zvezda i Nejc Pečnik su okončali saradnju. Kako „Blic” saznaje, crveno-beli su Pečniku dali sve neophodne papire i on je slobodan.

Fudbal 19.12.2014 | 18:00
Rastali se Pečnik i Zvezda!

Rastanak je bio krajnje korektan i prijateljski. Uprava kluba izuzetno ceni Pečnikovu odluku proteklog leta da ostane u klubu, iako je i tada mogao da ode bez obeštećenja i zato nije želela da ga na bilo koji način sprečava da pronađe klub u kome će imati unosniji ugovor.

Pečnik je ostao u Zvezdi, iako je znao koliko je teško stanje i pomogao ekipi koliko je mogao ove jeseni. Budući da nije bio na nivou svojih najboljih igara, nema sumnje da u ovom trenutku važi za najboljeg igrača kluba uz kapitena Darka Lazovića. Međutim, bilo je jasno da će u najboljim igračkim godinama pokušati da nađe klub u kome može više da prihoduje od 120.000 evra godišnje, koliko mu iznosi ugovor sa Crvenom zvezdom.

Spominjala se mogućnost odlaska u Kinu, ali je to propalo, a sada je aktuelan Japan. U svakom slučaju, Zvezda neće dobiti obeštećenje, niti će mu praviti problem. Ono što sigurno ostaje kao najveći problem jeste kako naći adekvatnu zamenu za Pečnika. To bi trebalo da budu mladi Ristić ili potencijalni novajlija Rade Krunić.

Komentari / 0

Ostavite komentar