Znate li kako je Advokat došao u Srbiju? Evo...

Bilo je tu mnogo toga zanimljivog prilikom predstavljanja Dika Advokata na mestu selektora Srbije. Nije sve ni moglo da stane na novinske stupce, pa je jedna naizgled bezazlena rečenica Tomislava Karadžića – ali i rečenica koja mnogo govori o načinu na koji funkcioniše Fudbalski savez Srbije – pomenuta tek kao zanimljiv detalj.

Fudbal 17.12.2014 | 10:20
Znate li kako je Advokat došao u Srbiju? Evo...

„FSS nije i neće praviti kombinacije ni sa jednim menadžerom! Nikada nisam video Zahavija niti znam kako on izgleda. Ni sa Ramadijem se nikad nisam sreo. Sa Advokatom smo imali direktan kontakt i to preko Uefe. Ljudi iz Uefe su nam preporučili nekoliko trenera, a jedan od njih je bio i Dik Advokat", rekao je Karadžić i nehajno otkrio da je selektora Srbije birala – evropska kuća fudbala?!

Posle debakla sa Advokatom na klupi Orlova predsednik FSS baš i nije bio raspoložen za medijske istupe pa smo ostali uskraćeni za objašnjenje ovog krajnje nesvakidašnjeg čina. Sve dok Advokat u skladu sa prezimenom nije otkrio istinu u intervjuu za Sovsport. I prstom uperio na Sergeja Fursenka, bivšeg generalnog direktora Zenita i člana izvršnog komiteta Uefe.
„Kada sam se rastajao sa Zenitom nisam ni znao zbog čega se to dešava posle toliko uspeha. Čudno, samo su me nazvali i rekli da je gotovo", napravio je uvertiru iskusni Holanđanin, a onda prešao na ’pikanterije’.”
„Ostao sam u dobrim odnosom sa Fursenko. Nisam se doduše ni čuo ni video sa njim posle Evropskog prvenstva 2012, ali znam da me je Fudbalski savez Srbije angažovao posle preporuke člana izvršnog komiteta Uefe. Neko iz Uefe im je rekao: ‘Probajte Dika, zašto da ne?’ Možda je to bio Fursenko. Ili on ili Sergej Prijadkin (bivši predsednik ruskog prvenstva, prim. aut.). Nema ko drugi".

A Srbi ko Srbi i ne vole baš da se zamaraju preteranim razmišljanjem. Posle ćemo lako da krivca pronađemo u drugome?

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jovica

17.12.2014 10:36

A ja mislio Dodik ga doveo...sad ste me razocarali..

ODGOVORITE