Lijepa Tina najbrža u Oreu!

Najbolje skijašice danas su u švedskom Oreu vozile trku veleslaloma, a pobjedu je odnijela Tina Maze, trenutno prvoplasirana u generalnom plasmanu Svjetskog kupa za skijašice. Slovenačkoj skijašici je ovo bila treća pobjeda u ovoj sezoni, a 26. u karijeri, a interesantno je da je ove sezone trijmfovala u tri različite discipline.

Ostali sportovi 12.12.2014 | 16:00
Lijepa Tina najbrža u Oreu!

Sjajna druga vožnja slovenačkoj skijašici donijela je nove bodove i dodatno uvećala njenu prednost u generalnom plasmanu Svjetskog kupa.

Drugo mjesto u trci, koja je u takmičarski kalendar Svjetskog kupa uvrštena kao zamjena za otkazanu u Kurševelu, zauzela je mlada švedska skijašica Sara Hektor. Ovo je bio prvi podijum u karijeri za mladu Šveđanku koja je skijala u svom rodnom mjestu.

Treća u takmičenju na stazi Olimpija završila je Eva-Marija Brem, prvoplasirana nakon prve vožnje.

Druga poslije prve trka bila domaća skijašica Džesika Lindel-Vikarbi. Treće i četvrto mjesto nakon dvije vožnje zauzele su Italijanke Brinjone i Fankini, a aktuelna pobjednica Svjetskog kupa, Ana Feninger bila je peta. Vrijedi spomenuti da je današnji veleslalom u Oreu obilježio i veliki broj izlijetanja sa staze, a bilo ih je kako tokom prve, tako i za vrijeme druge vožnje.

Komentari / 0

Ostavite komentar