Za vikend toplije vrijeme

U Republici Srpskoj u naredna tri dana preovladavaće hladno i suvo vrijeme, dok će za vikend otopliti.

Republika Srpska 10.12.2014 | 10:44
Za vikend toplije vrijeme

Dežurni sinoptičar u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske Milica Đorđević rekla je Srni da se sutra očekuje djelimično razvedravanje, dok će na istoku i ponegdje na sjeveru ostati oblačno i tokom dana.

"Na jugu Hercegovine biće pretežno sunčano i malo toplije, uz slab istočni i sjeveroistočni vjetar, a na jugu slaba do umjerena bura", rekla je Đorđevićeva.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus tri do minus jedan stepen, na planinama od minus šest, na jugu do četiri stepena Celzijusova. "Najviša dnevna temperatura biće od dva do šest stepeni, na jugu oko 11, a u višim predjelima oko nule", navela je ona.

Đorđevićeva kaže da će u petak, 12. decembra, jutro u Srpskoj biti hladno sa mrazom, oko rijeka, a po kotlinama magla, dok će tokom dana biti umjereno oblačno, sa sunčanim periodima.

"Na jugu će biti pretežno sunčano i toplije, a magla će se ponegdje zadržati i tokom dana, uz hladnije vrijeme u tim predjelima", rekla je Đorđevićeva.

Jutarnja temperatura iznosiće od minus četiri do minus jedan, na jugu do četiri stepena, na planinama od minus šest, a najviša dnevna od četiri do sedam, na jugu do 13, a na planinama od dva stepena, navela je ona.

U subotu, 13. decembra, jutro će biti hladno, sa slabim mrazom, oko rijeka i po kotlinama magla, a tokom dana malo toplije i umjereno oblačno, sa više sunčanih perioda. Pretežno sunčano i toplije biće na jugu.

"Magla će se ponegdje zadržati i tokom dana uz hladnije vrijeme u tim predjelima", kaže Đorđevićeva.

Jutarnja temperatura u subotu iznosiće od minus tri do jedan stepen, na jugu do pet, a na planinama od minus pet stepni. Najviša dnevna temperatura od šest do 10 stepeni, na jugu do 14 stepeni, a na planinama oko četiri stepena Celzijusova.

Đorđevićeva kaže da će u nedjelju, 14. decembra, biti toplije, sa sunčanim periodima i umjerenom oblačnošću koja se premješta od zapada.

"Jutarnja temperatura od nule do tri stepena, na jugu do šest, na planinama od minus dva, a najviša dnevna od sedam do 12 stepeni, na jugu do 15, a na planinama oko pet stepeni Celzijusovih", rekla je Đorđevićeva.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar