Ramos u Realovom klubu 300!

Pouzdani defanzivac protiv Selte je postao tek sedmi igrač Kraljevskog kluba koji je u belom dresu prebacio magičnu granicu.

Fudbal 09.12.2014 | 17:40
Ramos u Realovom klubu 300!

Tek mu je 28 godina, ali poglavlje o Serhiju Ramosu neizostavna je lektira za svakog istinskog zaljubljenika u grb Kraljevskog kluba. I zbog tri titule u Španiji i zbod "desime" u prošloj sezoni Lige šampiona u čijem je finalu postigao "onaj" gol u sudijskoj nadoknadi. I zbog toga što uz njegovo ime idu samo pohvalni tekstovi. I zbog 300 prvenstvenih utakmica u dresu Reala što je brojka koju je zaokružio duelom sa Seltom.

Ramos je na pozornici Santjaga Bernabeua proslavio veliki jubilej i stao rame uz rame sa legendama kluba kakve su Manolo Sanšis (523 utakmice u Primeri), Fernando Ijero (439), Hoze Antonio Kamačo (414), Roberto Karlos (370), Čendo (363) i Gregorio Gojo Benito (317).

I sudbina je simbolično sve namestila – 300. utakmicu u Primeri odigrao je protiv Selte, iste ekipe protiv koje je 10. septembra 2005. godine upisao i prvenstveni debi u belom dresu.

"Doveli smo igrača za narednih 10 godina", rekao je čuveni Arigo Saki kada je sa funkcije sportskog direktora Reala komentarisao kupovinu tada 19-godišnjeg defanzivca Sevilje.

Tek sad postaje jasno koliko je bio u pravu. I tek sada postaje jasno zašto Florentino Perez nije štedeo kada je plaćao jedinog Španca kojeg je doveo na Bernabeu u svom prvom mandatu na funkciji predsednika Kraljevskog kluba, obeleženog formiranjem legendarnih Galaktikosa.

Ramos je prema različitim izvorima koštao između 27 i 30 miliona evra. Svaki cent je odavno isplatio. Ono što je Kristijano Ronaldo u navali Anćelotijevog tima to je Ramos u poslednjoj liniji – nezamenljiv.

Komentari / 0

Ostavite komentar