Milanovićev problem Šešelj ili HDZ?

Navodno, nezadovoljan reakcijom zvaničnog Beograda na izjave predsedika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, premijer Hrvatske Zoran Milanović odlučio je da bojkotuje Samit šefova Vlada Kine i država Centralne i Istočne Evrope.

Region 06.12.2014 | 22:35
Milanovićev problem Šešelj ili HDZ?

Politički analitičar Dušan Janjić smatra da odluka predsednika Vlade Hrvatske nije u interesu ni partije koju vodi, a ni države čiju izvršnu vlast predvodi, a izvršni direktor Centra za strateške alternative Dušan Proroković konstatuje da je reč o nezrelom, naivnom i dečakom ponašanju.

“Da je predsedik Vlade Hrvatske 3 decenije mlađi, shvatio bih njegov stav, ali pošto je on zrela i osoba dugo prisutna u politici, nikakvog razumevanja za njegovu odluku nemam”.

Na ovaj način, izvršni direktor Centra za strateške altenative Dušan Proroković komentariše rešenost Zorana Milanovića da bojkotuje Beogradski samit.

“Ko ne dođe u Beograd – taj je gubitnik”, kaže politički analitičar Dušan Janjić.

Objašnjava da su unutarstranački odnosi u Hrvatskoj, jedan od razloga koji je uticao na Milanovićevu odluku o bojkotu Samita.

Za Janjića je neshvatljivo da neko izostankom sa značajnog finansijskog i političkog skupa nanosi štetu zemlji u kojoj je predsednik Vlade.

Samit premijera Kine i država Centralne i Istočne Evrope biće održan 16-tog i 17-tog decembra.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ZG

06.12.2014 22:54

I njegov SDP ce zavrsiti kao i Zlatkov.

ODGOVORITE
Name

Md

07.12.2014 07:44

I nije nikakav faktor ni on ni njegova drzava.

ODGOVORITE
Name

mi sami

07.12.2014 11:25

Ma to su budale koje se nemaju hrabrosti obracunati da sakom idiota sto lupaju table i prave razne probleme...

ODGOVORITE
Name

Varoš101

07.12.2014 11:30

A ts je kao nekakav faktor?

ODGOVORITE
Name

Akabiba

07.12.2014 13:29

Otiso bi on rado ali sve svoje ima: posto su izbori uskoro za presjednika mora podrzavat Josipovica. Ako ode u Beograd HDZ je pobjednik nije lako ni njemu!

ODGOVORITE