PL: Bledi Liverpul, poraz Arsenala...

Fudbaleri Stouka uspeli su u spektakularnom susretu da naprave iznenađenje i na svom terenu u 15. kolu savladaju Arsenal sa 3:2, dok je Liverpul priuštio svojim fanovima još jedno bledo izdanje pošto je odigrao 0:0 sa Sanderlendom. Golova nije bilo na susretima Hala i VBA, kao i Totenhema i Kristal Palasa, dok je KPR slavio protiv Barnlija sa 2:0.

Fudbal 06.12.2014 | 20:20
PL: Bledi Liverpul, poraz Arsenala...

Stouk je hrabro izašao pred svojom publikom i napravio veliko iznenađenje protiv Arsenala koji nije imao vremena ni da se zagreje, a već je gubio sa 1:0. Posle prodora sa leve strane, usledio je centaršut u 19. sekundi susreta sa desne strane, a lopta je došla do Dijufa koji je slučajno glavom spustio za Pitera Krauča koji nije imao problema da zatrese mrežu "tobdžija".

Arsenal je krenuo znantno agresivnije, ali ga je sačekao veliki otpor domaće ekipe koja je u 35. minutu povela i sa 2:0, a akcija je ponovo išla sa desnog boka, pa je Volters centrirao, a odličnu egzekuciju sa šest, sedam metara napravio Bojan Krkić.

U poslednjem minutu prvog poluvremena usledio je korner sa leve strane, te su visoki fudbaleri Stouka uspeli da skoče više od defanzivaca Arsenala, pa je lopta došla do Voltersa koji je iz prve opalio u gornji desni ugao za veliki šok čete Arsena Vengera.

Nakon što je poništen gol Bojanu Krkiću, u 68. minutu Dijuf je napravio faul u kaznenom prostoru nad Flaminijem, a onda je Kazorla pogodio levi donji ugao, a golman Begović nije mogao da dohvati loptu, iako se bacio u pravu stranu. Totalna ofanziva donela je i samo minus od jednog gola Arsenalovim igračima, jer je posle kornera u 70. minutu Ramzi uhvatio volej i smestio loptu u mrežu.

U poslednjih 20 minuta utakmice gosti nisu uspeli da savladaju još jednom fenomenalnog Begovića koji je odbranio nekoliko udaraca i sačuvao iznenađenje u Stouku.

Taman kada se učini da Liverpul, makar sa kakvom-takvom igrom, uspeva da poveže trijumfe, desi se nešto kao što je Sanderlend. Domaća ekipa je na Enfildu uputila 15 šuteva na gol protivnika, ali nijedan nije završio u mrežu, a i veći posed lopte nije značio izabranicima Brendana Rodžersa.

Za domaćina, srpski reprezentativac Lazar Marković ušao je u igru u 78. minutu umesto Kutinja, dok je uputio jedan udarac na gol tri minuta pre kraja utakmice, ali nije bilo pretnje za Sanderlend koji je više nego zadovoljan bodom i sa činjenicom da nije primio pogodak na teškom gostovanju.

Osim u Stouku, samo je u Londonu još bilo golova, i to na utakmici KPR-a i Barnlija gde je domaćin ostvario veoma bitnu pobedu. Oba pogotka pala su u drugom poluvremenu, a mrežu gostiju načeo je Fer u 51. minutu. Korak bliže trijumfu napravio Čarli Ostin koji je u 74. minutu pogodio mrežu sa 2:0, a onda znatno otežao posao svojim saigračima tako što je dva minuta kasnije zaradio drugi žuti karton, ali nije bilo promene rezultata do kraja meča.

Premijer liga, 15. kolo:
Subota:
Njukasl - Čelsi 2:1 (0:0)
(Sise 58, 79 - Drogba 83)
Hal - VBA 0:0
Liverpul - Sanderlend 0:0
KPR - Barnli 2:0 (0:0)
(Fer 51, Ostin 74)
Stouk - Arsenal 3:2 (3:0)
(Krauč 1, Krkić 35, Volters 45 - Kazorla 68pen, Ramzi 70))
Totenhem - Kristal Palas 0:0
18:30 Mančester siti - Everton
Nedelja:
14.30 Vest Hem - Svonsi
17.00 Aston Vila - Lester
Ponedeljak:
21.00 Sautempton - Mančester junajted

Komentari / 0

Ostavite komentar