Šta je bilo na sastanku Terzić-navijači?!

Crvena zvezda će posle šest meseci bez prvog čoveka kluba, konačno 10. i 11. decembra dobiti predsednika, a to će na predlog Uprvanog odbora kluba biti Svetozar Mijailović, dosadašnji predsednik Skupštine crveno-belih i v.d. predsednika. Ali, za veme predizbornih radnji u klubu, stekao se utisak da je došlo podela, pre svega na relaciji uprava i navijači oko toga ko će biti kandidat za predsednika.

Fudbal 05.12.2014 | 15:20
Šta je bilo na sastanku Terzić-navijači?!

Ipak, kako Blicsport saznaje, takvih podela nema. Naime u protekla dva dana su se pojavile informacije da su najvatreniji navijači kluba, “delije”, želeli za predsednika Petra Škundrića i da su tim povodom čak tražili sastanak sa prvim operativcem kluba Zvezdanom Terzićem.

Međutim, situacije je obrnuta. Terzić je sam pozvao navijače kako bi im objasnio šta novo rukovodstvo planira i zašto je odlučilo da kandiduje Mijailovića. To je po svemu sudeći odlučio iz dva razloga, prvi i potpuno očigledan je da su navijači jedina pokretačka snaga kluba, a drugi jer imaju i najviše predstavnika u skupštini istog.

“Delije” u prvi mah nisu želele ni da se odazovu tom pozivu baš zbog činjenice da bi sve moglo da bude pogrešno protumačeno. Ipak, sastanak je održan na insistiranje uprave kluba na kome im je predočen plan nove uprave, ali i ponuđeni odgovori na neke pitanja, poput onog zbog čega je prodato 20 procenata ugovora Luke Jovića.

Sa druge strane najvatreniji navijači su istakli da niko sam Dragana Džajića ne bi mogao da dobije njihovu blanko podršku i da nisu ni na koji način planirali da se upliću u izbor kandidata, niti da kako se moglo čuti žele Škundrića po svaku cenu. Profesor Škundrić uživa poverenje među pristalicama Zvezde, ali pošto se nije kandidovao, odnosno izneo plan funkcionisanja kluba navijači nisu imali stav po tom pitanju. Navijačima je najbitnija stabilnost kluba u kriznim vremenima i žele da svako preuzme odgovornost za svoj sektor delovanja.

Oni su saslušali vrlo ambiciozan plan uprave kojom će predsedavati Mijailović a zvaničan stav će izneti na skupštini kluba koja će biti zakazana posle izbora. Taj plan podrazumeva borbu za titulu, dolazak pojačanja, izlazak sa planom restruktuiranja kluba odnosno dokapitalizacije, produženja ugovora sa Gaspromom i što je najvažnije obezbeđivanje svežih finasijskih sredstava kako bi klub mogao da preživi.

"Delije" su pritom ponovile ranije iznesen stav da očekuju da klub nastavi sa forsiranjem svoje dece i da će navijači to podržati pa je za očekivati pojačanja na pozicijama sa kojih će neki igrači otići (Lazović, Pavićević, eventualno Pečnik i Mijailović) ili na pozicijama na kojima se pojačanja ili nešto iskusniji prvotimci nisu nametnuli (Rakić, Gavrić, Bosančić...)

O svemu tome javnost će više čuti na skupštini kluba, ali klub će ostati dosledan tradiciji i ove izbore dočekati bez žestokih turbulencija koje su bile najavljene.

U četvrtak uveče je održan Upravni odbor kluba koji je kandidovao Svetozara Mijailovića, a istom je prisustvovao i prvi čovek Sportskog društva Petar Škundrić. Na sednicu je došao dobro raspoložen.

- Mene su za predsednika kandidovali mediji - kratko je za Blicsport prokomentarisao priču o eventualnoj kndidaturi.

Na pitanje šta bi se moglo očekivati od Gasproma u narednom periodu rekao je:

- Kada bude bilo nešto bitno da se kaže, reći ću ne brinite. Neka ostane na tome - kroz osmeh je dodao Škundrić.

Komentari / 0

Ostavite komentar