Vučić u Savjetu bezbjednosti

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu posvećenu situaciji na Kosovu i Metohiji, kojoj će prisustvovati predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 04.12.2014 | 09:28
Vučić u Savjetu bezbjednosti

Šef UNMIK-a Farid Zarif će na sednici Savetu bezbednosti podneti redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretar UN Ban Ki-muna o situaciji na Kosovu.

Skupu će, kako je najavljeno, prisustvovati i kosovski premijer Hašim Tači.

Zasedanje Saveta bezbednosti UN najpre je bilo predviđeno za 13. novembar.

U svom najnovijem izveštaju, generalni sekretar UN je izrazio zabrinutost zbog političkog zastoja u Prištini i pozvao kosovske lidere da pojačaju napore radi pronalaženja rešenja i da što pre nastave dijalog s Beogradom.

Ban je napomenuo da sadašnja generacija lidera mora da nastavi istorijski proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine, pomiri se s prošlošću, iskoristi prilike koje pruža Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i nastavi strukturalne reforme.

Generalni sekretar UN je u izveštaju, takođe, čestitao vlastima u Beogradu i Prištini na napretku ka evropskoj budućnosti i ohrabrio što skoriji nastavak dijaloga na visokom nivou, pod okriljem EU.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nikola

04.12.2014 07:49

E moj Vucicu, kako na takav put da krenes bez Milokrada Dodika?

ODGOVORITE
Name

isti su

04.12.2014 20:38

Da da, nikud bez dodika. Usput pjevajte, "Mi smo papka dva, na dug put se dala. Nije šala nije šala. Mi smo papka dva, n adug put se dala."

ODGOVORITE