Osumnjičeni priznao ubistvo Marka Ivkovića

Osumnjičeni za ubistvo Marka Ivkovića, srpskog navijača ubijenog prošlog petka u Istanbulu uoči košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena Zvezda, priznao je ubistvo, prenosi RTS.

Srbija 29.11.2014 | 07:33
Osumnjičeni priznao ubistvo Marka Ivkovića

Prema pisanju turskih medija, 53-ogodišnji Kadri Aktaš je tokom davanja iskaza policiji rekao da su srpski navijači prvi napali navijače Galatasaraja, gađajući ih kamenicama i udarajući palicama, kao i da je on zatim uzeo nož u ruke "ne shvatajući šta čini".

"Mi smo reagovali na napade. Neko me je udario u nos. Ja zam zamahnuo nožem prema nečijoj nozi, ali sam promašio. Osoba koja me je udarila je bila svjetlije kose i viša od mene i ne odgovara fizičkim karakteristikama osobe koja je ubijena", rekao je Aktaš, negirajući krivicu za ubistvo.

Šef istanbulske policije Selami Altinok je izjavio da osobe koje su učestvovale u ubistvu Ivkovića nisu huligani koji su učestvovali u tučama prije utakmice.

Sud u Istanbulu je danas podigao optužnicu protiv turskog državljanina Aktaša, osumnjičenog da je na smrt izbo Marka Ivkovića, objavila je danas turska agencija Anadolija.

Sud je, osim podizanja optužnice, takođe naložio da se osumnjičeni Kadri Aktaš zadrži u pritvoru do suđenja, prenijela je agencija AP.

Preostala šestorica osumnjičenih za učešće u ovom zločinu su pušteni poslije ispitivanja u policiji, ali bi protiv njih i dalje mogle da budu podnesene optužnice, navela je Anadolija.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije primilo je danas zvaničnu potvrdu turske policije da je pritvoreno 7 osoba zbog ubistva Marka Ivkovića.

U saopštenju MSP-a se navodi da je turska policija obavijestila generalnog konzula Srbije u Istanbulu da ima dovoljno dokaza da su privedena lica povezana s ovim krivičnim djelom, te da će slučaj danas biti proslijeđen javnom tužiocu na dalje postupanje.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mičsn

29.11.2014 07:32

Kao nije huligan, a ide na utakmicu sa nožem.

ODGOVORITE
Name

Md

29.11.2014 18:00

Ponijeo covjek noz da moze cackati po nosu i jadnog napao Zvijezdin navijac pa ga je morao ubosti u ledja,valjda ako ga je napao trebalo bi da ga je ubo stomak

ODGOVORITE