Ljajić opet igra za Srbiju - treći put!

U toku dana biće održan Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na kojem će Radovan Ćurčić biti postavljen za selektora "A" reprezentacije, a poznato je i u kom pravcu će raditi tandem Ćurčić/Milošević tokom zime.

Fudbal 25.11.2014 | 12:45
Ljajić opet igra za Srbiju - treći put!

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi u toku dana da usvoji predlog hitno izabranog potpredsednika Sava Miloševića i imenuje Radovana Ćurčića za novog selektora "A" reprezentacije Srbije, sa ugovorom verovatno do 2018. godine, uz mogućnost raskida saradnje po završetku kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj.

To je izvesno.

Ono što nije je ime novog selektora "orlića", jer je nemoguće izvesti da Ćurčić uporedo vodi i seniorsku i mladu reprezentaciju Srbije, sa kojom je na spektakularan način ove zime izborio plasman na EURO 2015 u Češkoj. Milošević o svojim kadrovskim rešenjima za tu poziciju za sada nije govorio u javnosti...

Ali, potpredsednik FSS nagovestio je na čemu će, zajedno sa selektorom, raditi tokom zime, s ozbirom na to da će "orlovi" narednu utakmicu kvalifikacija za EURO igrati u martu i to u Portugaliji, protiv veoma jakog protivnika.

Milošević je ponovio da će uraditi sve što je u njegovoj moći da "ispegla" nesporazume koji su nastali u vreme kada su ekipu trenirali Siniša Mihajlović i Dik Advokat, a to podrazumeva i razgovore sa precrtanima ili uvređenima Ademom Ljajićem, Nevenom Subotićem i Filipom Đorđevićem.

"I dalje stojim iza onoga što sam rekao, neophodan nam je svaki igrač. I sa Ljajićem ćemo uskoro razgovarati, bez obzira na sve probleme", istakao je Milošević.

Ljajić je prvi put sklonjen iz reprezentacije na početku Mihajlovićevog mandata zbog toga što je potpisao sporni kodeks ponašanja (koji igrače obavezuje na pevanje nacionalne himne pre utakmice), a potom ga već na prvoj utakmici prekršio.

Ljubinko Drulović, koji je vodio reprezentaciju u periodu između Mihajlovića i Advokata, momentalno je vratio Ljajića među "orlove", ali je on drugi put sklonjen kada je Holanđanin održao prvih nekoliko treninga u Staroj Pazovi. Svoju odluku obrazložio je time da kod mladog asa Rome nije prepoznao volju i želju, da mu se ne dopada njegov stil igre, mada je javnost u tim trenucima pisala o burnoj raspravi između kapitena Branislava Ivanovića i Ljajića, posle prijateljske utakmice sa Francuskom (1:1) u Beogradu.

Milošević, koji je izričit u tome da je kompletna odgovornost za igre reprezentacije Srbije sada na njegovim plećima, probaće da uradi sve što može da popravi narušene odnose unutar tima, a pojedini reprezentativci, poput Nemanje Matića, nisu se stideli da priznaju da sa Miloševićem mogu o svemu da razgovaraju i da im se dopada način na koji novi potpredsednik FSS komunicira sa njima.

Savo i Radovane, srećno!

Komentari / 0

Ostavite komentar