Zvornik: Policija otkrila lažne diplome

Zvornička policija je provjerama došla je do podatka da je na području ove opštine, kao i regije Birač, sve više lažnih diploma za vozače motornih vozila, koje su im omogučile da rade kao vozači kamiona, autobusa ili taksisti.

Republika Srpska 22.11.2014 | 20:40
Zvornik: Policija otkrila lažne diplome

Falsifikovane diplome su oduzete, a slučaj predat nadležnom tužioocu, ali zabrinjava što je bezbjednost putnika povjerena onima koji se koriste ovakvim načinima da dođu do volana i posla.

Nakon dobijenih saznanja o sve raširenijoj i prisutnijoj pojavi, pripadnici zvorničke Stanice javne bezbjendosti su radom na terenu i provjerama otkrili, za sada 75 lažnih diploma o položenom ispitu za vozače motornih vozila.

Falsifikovane diplome potiču većinom iz Banjaluke, Beograda i Novog Sada, a sve ih je više i na regiji Birač, kaže načelnik SJB Zvornik Stanimir Vidović.

Oduzete su i poništene i protiv onih koji su ih koristili podnesene su prijave nadležnom tužiocu i očekuju ih novčane kazne, zbog krivičnog dijela falsifikovanja sluzbene isprave i navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Ono što možda i najviše zabrinjava jeste bezbjednost putnika.

Nakon otkrivanja "lažnih diploma" na red će doći i utvrđivanje odgovornosti onih koji su se bavili izradom lažnih diploma.

(BN TV)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

sbm

22.11.2014 19:44

Odgovornost? Kod nas? Ne vjerujem.

ODGOVORITE
Name

vučja šapa

22.11.2014 20:24

U Banjalučkoj regiji ima toliko lažnih diploma da svijećom treba tražiti one koje su ispravne.

ODGOVORITE
Name

mama

22.11.2014 20:31

Treba proveriti i ove naše tzv "akademske građane".

ODGOVORITE
Name

sss

22.11.2014 20:45

zasto se ne provjeravaju diplome doktora ministara i rukovodece ekipe vozaci su sitna buranija

ODGOVORITE
Name

dr

22.11.2014 23:52

pod hitno treba provjeriti diplome sss za medicinske sestre i tehnicare. toliko ih se pojavilo u poslednje vrijeme da je to strasno. pollazu navodno vanredno u foci i sarajevu i sutra cemo ici njima da nas odu a znam da pojma nemaju. zakonom treba zabraniti vanrednu medicinsku skolu. sa zdravljem i zivotom tudjim se ne treba igrati.

ODGOVORITE
Name

mi sami

23.11.2014 07:28

provjerite diplome tih insoektora sto su otkrili ovi.Sad su nam taxisti problem jer su kupili diplomu da zarade hljeb a nisu one guzonje po oostinama sto sjede u kancelarijama.Oa poka muoa je sa kupljenim diplomom.Sta se pravite pametni.

ODGOVORITE
Name

BOA

23.11.2014 08:16

Vjerujte da ja bezbjednost putnika i tu diplomu ne mogu dovesti u vezu. Ta diploma nema veze sa vozackim ispitom tu se polaze motoristika i sl. A ne polaze se voznja. Komisije za polaganje "D" kategorije imaju veze sa bezbjednošću putnika ako oni nekom daju vozačku dozvolu i onda su putnici ugroženi.

ODGOVORITE
Name

vozac

23.11.2014 09:38

Nasa policija samo smije da kontrolise te gluposti a pljacku u Bircu koji je na njihovom podrucju ne smiju ni da pomisle

ODGOVORITE
Name

Anonimus

23.11.2014 11:19

Policija opet navalila na sirotinju. Jadne kamiondžije. Malo im je što po nekoliko dana čekaju na granicama, još im samo fali policija da trenira strogoću. Ako čovjek ima položen ispit, šta će mu još i diploma. Pazi molim te škola za šofera. To nigdje u svijetu nema... Nego preporučio bih policiji da počne od glave a ne od repa. Zašto ne pročešljaju ove fantomske univerzitete, gdje se diploma fakulteta dobija za pečeno prase. Do skora nisu imali ne srednju školu, sad su univerzitetski centri. Još malo nećemo imati kafanskih muzičara. Svi pozavršavaše fakultete. Boga mi neki su i magistrirali.

ODGOVORITE
Name

MG

23.11.2014 17:36

Pa u nasem MUP-u ima najvise takvih diploma, ljudi koji nisu redovno imali ni srednju skolu sad su rukovodni radnici sa "fakultetskim obrazovanjem".Kad bi se to malo procesljalo ova djeca sto su redovno skolovana bi vrlo brzo dosla do posla.

ODGOVORITE
Name

zvornik

23.11.2014 18:14

Vidovicu, napravite kontrolu diploma u zdravstvu i prosveti tek onda cete videti ko nas leci i ko nam decu uci?! A pitaj nacelnika Stevanovica on zna mozda nesto vise u vezi laznih diploma.

ODGOVORITE
Name

SS

24.11.2014 10:01

TE DIPLOME VOZACA IMA 80 POSTO POLICAJACA ZAPOSLENIH U CJB BIJELJINA,TREBA DA KRENU OD SVOJIH KOLEGA PROVJERU.

ODGOVORITE