DK: Monfis srušio Fedeksa za 1:1!

Francuzi uspeli u drugom meču singla da stignu do pobede i izjednače rezultat protiv Švajcarske na 1:1 posle prvog dana finala Dejvis kupa.

Tenis 22.11.2014 | 09:40
DK: Monfis srušio Fedeksa za 1:1!

Gael Monfis zabeležio je jednu od najvećih pobeda u karijeri, nad Rodžerom Federerom, ali možda i najvažniju.

Devetnaesti igrač sveta trijumfovao je protiv drugog igrača sa ATP liste, rezultatom 6:1, 6:4, 6:3 u Lilu, obezbedivši Francuskoj izjednačenje u duelu protiv Švajcarske posle prvog dana takmičenja finala Dejvis kupa - 1:1.

Monfis, nošen velikom podrškom sa tribina, od starta je krenuo agresivno, vešto se trudeći da iskoristi protivnikov problem sa leđima, sa kojim se suočava poslednjih dana i zbog kojeg je i predao finalni meč završnog turnira sezone Novaku Đokoviću u Londonu u nedelju.

Federer, kome jedino u karijeri nedostaje pehar Dejvis kupa, u nastavku meča pokušao je da pruži nešto jači otpor rivalu, ali nedovoljan za preokret.

Švajcarci su prethodno poveli preko Stena Vavrinke, koji je bio bolji od Žoa Vilfreda Conge u četiri seta (6:1,3:6, 6:3, 6:2).

U subotu od 15.30 časova na programu je meč dublova za koji su prijavljeni Žilijen Beneto i Rišar Gaske protiv Marka Kjudinelija i Mihaela Lamera, a u nedelju će pitanje osvajača "salatare" biti rešeno posle singlova.

Švajcarci jure prvi pehar Dejvis kupa u istoriji, dok su Francuzi do sada bili devet puta šampioni tog takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar