3 efikasna trika za smanjenje bora oko očiju

Borice je nemoguće potpuno izbeći, ali pravilna nega i obraćanje pažnje na to područje pomoći će vam da sprečite njihovo produbljivanje i pojavljivanje novih bora.

Moda i ljepota 20.11.2014 | 08:36
3 efikasna trika za smanjenje bora oko očiju

Na ženskom licu bore se prvo pojavljuju na dva mesta - oko očiju i oko usana.
Mnoga istraživanja pokazala su da upravo bore oko očiju najviše izluđuju žene, što je i razumljivo jer naši sagovornici najviše gledaju u naše oči, a kad se bore spoje s podočnjacima, rezultat zaista može da bude nezadovoljavajući.

Naravno, borice je nemoguće potpuno izbeći, ali pravilna nega i obraćanje pažnje na to područje pomoći će vam da sprečite njihovo produbljivanje i pojavljivanje novih bora.Dobra krema za područje oko očiju izuzetno je važna, kao i ovi bjuti trikovi koji će pomoći da vaše lice što duže ostane mlado.

1. Napokon posetite optičara i nabavite naočare
"Dobro vidim, hvala lepo! Naočare mi ne trebaju", govorite samouvereno i čkiljite svaki put kada želite da pročitate titlove na televiziji ili da vidite da li je to vaša prijateljica prekoputa ulice. Bravo, upravo tako stvarate bore na području oko očiju. Pregazite svoj ponos i posetite optičara što pre.

2. Unosite više vode
Kada je koža dehidrirana, na njoj se brzo stvaraju bore i zato je vrlo važno da je održavate vlažnom spolja, ali i iznutra! Jedna ili dve čaše vode dnevno neće biti dosta - za lepu kožu važno je da se naviknete da pijete barem osam čaša vode svakog dana.

3. Nabavite dobre sunčane naočare
Čak i ako vidite sasvim dobro, verovatno čkiljite kad god izađete na sunce. Nabavite dobre naočare za sunce i nosite ih čak i zimi, za vreme sunčanih dana.

Izvor: Kurir Stil

Komentari / 0

Ostavite komentar