Srbija spremna da pomogne BiH

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Briselu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini o inicijativi EU u vezi sa situacijom u BiH, te istakao da je Beograd spreman da pomogne u tom procesu.

Region 18.11.2014 | 22:44
Srbija spremna da pomogne BiH

Dačić je naveo da će Srbija podržati svako rješenje koje doprinosi stabilnosti BiH.

On je istakao da će Srbija tokom predsjedavanja OEBS-u nastojati na sve moguće načine da pomogne mirovnom procesu iz Minska da bi se pronašlo mirno rješenje.

Mogerinijeva je rekla da podržava proces proširenja EU i navela da taj proces neće biti usporen tokom njenog mandata, uprkos činjenici što nijedna država neće za to vrijeme postati članica EU, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kad je riječ o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU, Mogerinijeva je navela da EU od Srbije očekuje postepeno povećanje procenta pridruživanja.

Ona je podržala što skoriji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine na političkom nivou, istakavši da će u njemu lično učestvovati.

Mogerinijeva je naglasila i značaj predsjedavanja Srbije OEBS-u tokom 2015. godine, posebno imajući u vidu ulogu ove organizacije u procesu rješavanja krize u Ukrajini.

Ona je istakla da planira da posjeti Srbiju najkasnije početkom sljedeće godine.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

18.11.2014 21:57

Od Triglava do Istambula, Amerikanci, i zavrću i vežu uši na mašnu. Bilo je i krajnje vrijeme.

ODGOVORITE
Name

MD

19.11.2014 11:32

Srbija nemoze sama sebi da pomogne a kamoli nekom drugom.

ODGOVORITE
Name

usa

20.11.2014 07:01

Bosni I Hercegovini mogu samo pametni I normalni ljudi da pomognu da se u jedine uzmu motke uruke pa izgoni te diktatore I tu pravu bandu poceti od vrha pa do DNA sve plus bolnici unistiti onaj organizovani kriminalci koji vrse u onim konjusarnicama od bolnica gde se jadna sirotinja ljeci I umire diktatorski psi to nevide.

ODGOVORITE